sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:27

Secretar de stat, la întâlnire cu chinezii care vor să construiască grupul nou de la SE Rovinari


Ministerul Energiei a fost gazda unei noi întâlniri cu delegația comună a firmelor China Huadian Group (CHD)/China Huadian Engineering Co.Ltd (CHEC) care a avut pe agendă construcția unui grup energetic nou, cu o putere instalată de 600 MW, la Rovinari. Inițiativa întâlnirii a aparținut părții chineze, interesată de noile evoluții ale domeniului energiei în România, dar și în Europa și în regiune, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu.

Delegația chineză a fost condusă de președintele International Business CHD, Fu Weixiong. „În timpul discuțiilor, am subliniat faptul că dezvoltarea relațiilor bilaterale de cooperare dintre țara noastră și Republica Populară Chineză reprezintă o prioritate pentru România și am vorbit despre întâlnirile succesive care au avut loc între reprezentanții celor două țări, atât în plan bilateral, cât și din perspectiva Formatului de cooperare 16+1. În plan concret, în domeniul energetic, suntem în fază avansată de negociere cu parteneri din China în ceea ce privește construirea grupului energetic pe bază de lignit de la Rovinari, dar și în ceea ce privește realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”, a transmis Maioreanu.
Acesta spune că a prezentat partenerilor chinezi viziunea Strategiei Energetice a României pentru perioada 2019-2030, cu perspectiva anului 2050, de dezvoltare a domeniului energetic românesc. „Am subliniat faptul că realizarea unei capacități de producție cu parametrii ultrasupracritici pe bază de lignit de 600 MW, care să intre în producție după anul 2020, și căreia să-i poată fi adăugată o instalație de captare, transport și stocare a CO2 începând din 2035, este nu numai necesară, dar și obligatorie pentru asigurarea compoziției mixului energetic cu un cost optim la nivel sistemic. În Strategie am stabilit opt obiective fundamentale. Două dintre acestea se referă direct și la proiectul de la Rovinari: 1. România, furnizor regional de securitate energetică și 2. Creșterea aportului energetic al României pe piețele regionale și europene prin valorificarea resurselor energetice primare naționale”, a completat secretarul de stat.
Discuțiile de la Ministerul Energiei au fost deschise și cordiale, confirmând încrederea în realizarea acestui proiect, a mai specificat secretarul de stat care susține că pașii următori țin de activitatea Comisiei de negociere de la nivelul Complexului Energetic Oltenia și a China Huadian Group.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Un comentariu

  1. Acesta e al 3-lea , ca doua le-a facut Victoras ( cel mai tare din oras).
    Si cu ,,incalzirea globala” cum ramane ? …., ca uite ce frig si zapada a venit !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: