Secretara Școlii Gimnaziale Bolboși, luată cu ambulanța de la unitatea de învățământ! Totul, după un conflict cu șeful


Elena Vîlceanu Bălescu, angajata de două decenii a Școlii Gimnaziale „Nicolae Costescu” din Bolboși, se află internată la Spitalul Municipal Motru de zece zile, aceasta ajungând pacientă a unității medicale după o altercație cu șeful său, Laurențiu Dumitru Șurcă. Secretara a avut un atac de panică, la finalul lunii trecute, când directorul școlii, pe motiv că salariata nu era la post, femeia fiind plecată să-și procure de la alte colege un registru, ar fi urlat la aceasta și ar fi amenințat-o. Atât de grav a fost totul încât angajatei i-a crescut tensiunea, la venirea ambulanței salariata având hipertensiune arterială cu valori de 21 cu 11. Pe lângă incidentul creat în dauna sănătății angajatei, directorul școlii este acuzat că refuză să-i dea femeii o banală adeverință de salariat.

Secretara școlii din Bolboși, ca și alte cadre didactice ale școlii, a mai avut dese conflicte cu directorul pus în funcție în urmă cu opt luni, deși respectivul nu are concurs pe post. Unele salariate au ajuns la instanță cu directorul, procesele fiind pe rol. Încă de la început însă, secretara a intrat în dizgrația noului director, asta, pe motiv că respectiva nu îi asculta șefului proaspăt uns în funcție dispozițiile abuzive și ilegale și că refuza să semneze actele cerute de acesta, chiar dacă documentele nu se întocmeau în incita unității de învățământ ci într-o altă localitate, mai exact la domiciliul unei persoane din Slivilești.
Elena Vîlceanu Bălescu a fost și martoră în dosarele inițiate la instanță de colege ale sale de muncă, fapt care a acutizat și mai mult relația tensionată cu directorul.

Pacienta dusă inițial la Turceni!

Evenimentele din 31 iulie 2018 au pus însă capac, secretara ajungând să fie luată cu ambulanța de la serviciu după un atac de panică făcut, spune aceasta, la urletele șefului său. Femeia aproape că a leșinat după ce respectivul a luat-o la ture în școală, o vecină a unității educaționale din localitate acordându-i acesteia primul ajutor, asta la cererea copilului salariatei.

Trebuie menționat că directorul a urlat la secretară de față cu cei doi copii ai angajatei, un băiat de 11 ani și altul de 5 ani. Cel mic, potrivit martorilor, s-a speriat îngrozitor iar cel mare a chemat vecina să vină la mama sa. Până la venirea ambulanței, vecina a frecționat-o pe secretară cu oțet. La venirea echipajului, directorul nu mai era în școală. Secretara sunase între timp și la 112.
Echipajul, după ce a restabilit pacienta, a transportat-o urgent la Spitalul Turceni, iar apoi de aici bolnava a fost dusă la Spitalul Motru, unde se află internată și acum la Secția de Neurologie.

Soțul secretarei, tratat cu indiferență de director

Luni, soțul pacientei s-a adresat școlii pentru a obține o adeverință de salariat pentru soția sa, actul fiindu-i necesar pentru spitalizarea acesteia. Directorul a refuzat să-i elibereze documentul, pe motiv că soțul nu este … angajatul unității.
,,Directorul nu m-a băgat în seamă, iar pe un ton ridicat mi-a spus că nu sunt salariatul școlii și că nu îmi dă adeverința pentru soție. A avut tupeul să-mi transmită că soția trebuie să vină personal să ia adeverința, deși știa că este spitalizată’’, a declarat Florin Vîlceanu Bălescu.
Situația incredibilă a fost comunicată liderului de sindicat din învățământ, Huică Constantin, care la rândul său a transmis cele petrecute la Bolboși inspectorului școlar general Ion Ișfan. Cel din urmă i-ar fi cerut directorului de la Bolboși să rezolve problema cu adeverința, dar nici joi după-amiaza situația nu era remediată pozitiv.

Secretara se va adresa organelor abilitate

„Mă voi adresa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu o plângere penală împotriva celui care m-a băgat în spital, prin comportamentul său total neprofesionist și inuman. O să îi aduc la cunoștință inspectorului general cele petrecute la Bolboși și îi voi cere acestuia trimiterea directorului școlii în fața Comisiei de Disciplină, organism în fața căruia acesta a mai fost anul trecut. Consider că directorul Șurcă se face vinovat de un comportament neadecvat procesului educativ din învățământ. Într-un cuvânt acest om nu are ce căuta la conducerea unei școlii și nici în învățământ. Dureros este că acest comportament îl manifestă nu numai față de o parte a personalului școlii ci și față de părinți ai elevilor unității de învățământ. Mă voi adresa și Ministerului Educației”, a declarat secretara Elena Vîlceanu Bălescu, de pe patul de spital.

Șurcă, urmărit penal!

În ceea ce îl privește pe directorul Șurcă acesta nu a fost de găsit, nici la școală și nici măcar pe telefonul personal, pentru a comenta acuzele care îi sunt aduse de subalterna sa.
Presa locală a relatat că din 12 iunie 2017, directorul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Costescu’’ din Bolboși are dosar penal pentru abuz în serviciu, fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru pentru comportamentul său abuziv asupra unui cadru didactic dat afară dintr-o sală de clasă, în fața elevilor. Nu este însă singura problemă făcută colectivului de către director, deoarece două cadre didactice i-au intentat proces pentru sancțiunile disciplinare abuzive aplicate de același Șurcă. Ambele profesoare au câștigat procesele, iar banii datorați pe greșeala directorului unității de învățământ se suportă din bugetul școlii, nu din buzunarul celui vinovat.

loading...
Loading...

Citește și

Scandalul „PEDICHIURA LUI ROTARU” a băgat-o în spital pe femeia de serviciu a Direcției de Patrimoniu. Jupânul Rotaru, „SPĂLAT” ca la Nufărul cu INTERESE INVENTATE

Două salariate ale Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu, au avut nevoie de …

Un comentariu

  1. Domnule director…Nu stiu cine esti…ce capacități intelectuale ai..nici nu tin sa aflu…dar sincer sunt revoltată.. dumneata crezi ca te afli in gospodăria personală sa calci in picioare viata unei persoane? Daca ar fi un caz singular dna secretara ..Ok am gândi că poate a gresit…dar se observa ca aveti conflicte cu mai multe cadre didactice…dumneata intreaba pe oricine din țară… cîte face o secretara pentru bunul mers al unei unitati de invatamant? Practic de cele mai multe ori…face treaba voasta…marilor manageri…. care nu stiti cu ce se mănîncă… un stat de funcții.. si multe altele… Dumneata stii ce este ARACIP..ARACIS…si multe altele??? Domnilor guvernanti… de ce nu propuneți evaluarea cadrelor didactice din unitățile de învățământ gimnazial…liceal și universitar… numai tunci veti gasi buba…. foarte mulți cînd ajung in functie…uita de unde au plecat…si totusi..Nu i un caz singular..acesta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.