duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:18

Sectorul IT din CEO, supradimensionat – 200 de operatori pe calculator

it-ceo

• Numărul IT-iștilor necesar companiei este de sub 40!

În urma unei analize a CEO, a reieșit că 113 persoane care lucrează în Complexul Energetic Oltenia, dispersate în teritoriu pe posturi de operatori pe calculator, nu-și justifică salariul. În afară de aceștia, încă 87 de ingineri lucrează în compartimentul IT, sub coordonarea lui Vlad Vanca, șeful compartimentului. Cert este că toți aceștia fac parte din aparatul TESA al CEO, fiind plătiți poate mai bine decât inginerii care lucrează în producție.

În realitate, compania de stat are nevoie de doar 36 de oameni în acest sector de activitate: 22 în aparatul central al CEO și alți 14 în filialele companiei din teritoriu. Angajările la compartimentul IT s-au făcut în majoritate pe vremea PDL, mulți dintre actualii operatori fiind pilele sau rudele celor din sistem sau ale celor apropiați de fostul partid de guvernământ.

Listă înjumătățită

Carierele Jilț Sud și Jilț Nord se pot „lăuda” cu 34 de operatori – calculator, peste 15 „IT-iși” existând în fiecare carieră sau sucursală termo a CEO. Problema analizată de CEO este încă nefinalizată, șeful compartimentul IT, Vlad Vanca, mergând cu o listă la directorii CE Oltenia, în încercarea de a-și păstra oamenii în posturi. Surse credibile afirmă că lista directorului va fi practic înjumătățită. Potrivit surselor, întregul compartiment va fi restructurat complet, conducerea CEO dându-i sarcină lui Vlad Vanca să analizeze activitatea fiecărei persoane care lucrează pe post de operator pe calculator.

Cei mai mulți IT-iști, în partea minieră

Din cei 113 operatori, majoritatea există în cele 17 unități de carieră ale CEO. Mai exact, sectorul minier este „reprezentat” de 103 operatori, în timp ce partea energetică se poate „lăuda” doar cu 10 oameni la calculatoare. Despre ceea ce fac toți acești operatori pe computere, nimeni nu a știut să ne răspundă exact: „Introduc date în calculator, ceva bonuri de la magazie. E plin de ei prin birouri, dar nu știi exact ce muncesc. Nici în producție nu cred că vor face față, ei nelucrând până acum în această zonă…”, mai spun sursele.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

2 comentarii

  1. In fiecare zi faceti jocurile conducerii incompetente a ceo cu astfel de mizerii scrise la comanda. Mi ar fi rusine sa ma numesc jurnalist, doamna sau om. Astept cu nerabdare ziua de maine, sunt convins ca vi se furnizeaza subiectele pe mai multe saptamani.

  2. pedalakeu da na na ??

    Hai domne ce rai sunteti ,oamenii aia nu stau degeaba pe scaun ,fac sapături pe NET sa vadă unde-i stratul cel mai gros de carbuni si cel mai bogat în calorii + sa vada si ei acolo un filmuletz pe youtube,un facebuci acolo ,ce rai sunteti mai un cd cu muzica , nu stau oamenii de geaba ,transpira din greu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.