ŞEF de partid din Gorj, cu casă de vacanţă la Rânca: Apa nu e potabilă, DEJECŢIILE ies în decor!


• Ce primari îi INFIRMĂ declaraţiile!

În Staţiunea Râncă apa nu ar îndeplini condiţiile de potabilitate iar canalizarea nu are aviz de mediu sau autorizaţie sanitară. Mai mult, o parte dintre proprietarii caselor de vacanţă şi pensiuni s-au racordat ilegal la canalizarea care ar fi nefuncţională.

Acestea sunt declaraţiile lui Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, făcute în conferinţa de presă de ieri. El spune că lucrările de canalizare s-au făcut în baza unui contract în valoare de 3,6 milioane de euro, încheiat în urmă cu şase ani. Politicianul a mai declarat că lucrările au fost prost efectuate şi că, între timp, firma de construcţii care a realizat lucrările a intrat în insolvenţă. De asemenea, acesta a făcut un raport pe care l-a prezentat senatorilor USR pentru ca aceştia să facă interpelări la ministere şi la premierul Dăncilă.

Radu Miruţă: „S-au cheltuit 3,6 milioane de euro pentru canalizarea de la Rânca lucrarea fiind predată în proprietatea unitățile administrativ teritoriale Novaci, Baia de Fier și a Consiliului Județean Gorj. Am făcut o solicitare către CJ Gorj și mi s-a răspuns că într-adevăr a fost preluată și a fost înaintat către Aparegio. De la Aparegio ne-au spus că nu se ocupă de Rânca. Ne-am întors către CJ Gorj care au spus că cei de la Aparegio au preluat administrarea sistemului de canalizare al unităților teritoriale Novaci și Baia de Fier, dar s-a făcut un act adițional în luna mai 2017, al cărui articol 4 prevede că Aparegio a preluat sistemul Novaci și Baia de fier fără stațiunea Rânca până când vor fi îndeplinite o serie de condiții specifice. Problema apare la aceste condiții specifice. Președintele Consiliului Județean Gorj ne-a dat întreg contractul. Astfel, canalizarea de la Rânca nu funcționează și nici nu a funcționat, deși s-au cheltuit aproape 4 milioane de euro, reiese, de asemenea, că nu există autorizație de mediu, nu are autorizație sanitară, apa stațiunii nu îndeplinește condițiile de potabilitate. Mai reiese că stația de epurare care aparține unității administrativ teritoriale Novaci nu a fost pusă în funcțiune iar pentru stația de epurare din Baia de Fier nu există buletine din care să reiasă că dejecțiile sunt epurate.

În Rânca există în jur de o mie de case și pensiuni turistice iar în perioada de iarnă, urmând și perioada sărbătorilor pascale, au fost înregistrați două zile la rând, 10.000 de turiști. Cei 1.000 de oameni care au acolo case de vacanță sau pensiune au investit în construcțiile lor, dar nu pot utiliza un sistem de canalizare care a costat aproape 4 milioane de euro, care trece prin fața casei lor. Unii dintre ei și-au făcut fose septice, unii dintre ei deversează în laterala casei și asta se poate observa și olfactiv, iar mulți s-au racordat ilegal la rețeaua de canalizare, sistem de canalizare care fiind în pământ preia acest fluid și trece prin stația de epurare absolut ca prin brânză, neepurat , se deversează în pădurea de brad E o situație din toate punctele de vedere anormală, motiv pentru care întreg raportul l am adus la cunoștința parlamentarilor USR”, a spus Radu Miruţă care a declarat de altfel că prin faţa casei sale de vacanţă trece conducta de canalizare.

„Apa nu are niciun fel de probleme”

Primarul oraşului Novaci infirmă acuzaţiile politicianului: Sunt patru de statii de epurare, trei sunt la Novaci, una la Baia de Fier. În săptămâna viitoare vor fi eliberate toate documentele de avizare pentru întreg sistemul apă-canal la Rânca de Administraţia Bazinală Jiu. Lucrările au fost demarate în anul financiar 2007-2013, sunt finalizate iar în 2013 a fost încheiat procesul verbal de recepţie. Contractul a fost semnat de o asociaţie a celor două primării şi Ministerul Dezvoltării de atunci care a făcut absolut toate decontările. Am făcut lucrări în vara trecută, în care am corectat câteva probleme. Am făcut toate verificările, astfel încât s-au şi luat probe de apă care au corespuns. S-au făcut şi verificări privind potabilitatea apei. Verificările au fost făcute de o firmă cu specializare în staţiile de epurare. Apa a fost verificată epurată şi nu are niciun fel de probleme”, a spus primarul Dumitru Leuştean.

De asemenea, primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a spus: Staţia de epurare este funcţională, la fel şi canalizarea. Nu se deversează în pădure. S-au făcut racordări la canalizare, bună parte din proprietari beneficiind de această. Este funcţională şi cred că şi domnul Miruţă este racordat la canalizare. Deci, Staţiunea Rânca, în partea Băii de Fier, există canalizare şi staţie de epurare funcţionale. Un singur aviz mai trebuie luat de la Administrarea Bazinală Jiu”, a mai spus primarul.

loading...
Loading...

Citește și

ANCHETĂ a IPJ Gorj, în cazul selecției directorilor Transloc SA! Polițiștii SICE au descins la sediul societății, după ce acționarii au stabilit că procedura s-a făcut cu încălcarea legii!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) …

9 comentarii

 1. Cititi documentele puse sub forma de poze. In acele documente, in mai 2017, ambii primari au semnat ceea ce am specificat: ca apa nu indeplineste conditiile de potabilitate, ca pentru canalizare lipsesc avizele mentionate, etc.

 2. La noi in Gorj e obligatoriu sa ai cabana la Ranca sa te puna sef de partid? La mine pe Mioritei la etaju 4 merge si canalizarea si apa e buna

 3. ne doare n cot de ce necazuri au toti amarati din judet da ne indoaie grijea de hoti care au vile la ranca. hoti nesimtiti sinteti toți!!!!

  • Mister” rica”,domnu’ asta[MV] a construit o vila pe banii lui ,probabil ca plateste impozite la stat pentru constructie ,a intrat in politica atunci cand avea demult finalizata constructia….ca orice om normal vrea sa se bucure de banii cheltuiti,numai ca politicienii care nu aveau vila, atunci cand au intrat in politica,datorita instinctelor de animale de prada au generat prin omisiuni urbanistice o adevarata”oroare”,noroc ca gravitatia ii ajuta sa nu fie inundati de tonele de rahat si apa menajera…Am serioase rezerve ca vreodata va fi construita o retea functionala de canlizare…..o canalizare in localitate ar arata ca un sarpe boa desfasurat pe crengile din padurea de mangrove…

   • Rectific ,in loc de MV este RM…..

   • pentru enceFALUS

    Juniorul avea 10-15 ani cand se construia vila si castiga bani multi dupa tine. Trebuie intrebat seniorul de unde banii. Care suntem mai batrani stim cu ce se ocupa domn judecător asa ca las o mai moale. Sa se bucure de ea si sa sa si faca fosa septica.

    • Mujer ,iesi la” vezeala” si da pe gura daca sti cu ce se ocupa batranu’….carteala anonima dovedeste ca n-ai sange in FALUS ,chiar daca esti bun la gura….

     • pentru enceFALUS

      hombre daca vrei sa afli ia-o la pas pe Victoria si cind dai de vreunul peste 60 de ani fa-i o intrebare. Sau poate esti chiar el ori unul din finii lui ca-i asa mare caracatita de nici nu sti cand dai de cate unul.

 4. toti sint niste hoti imbogatiti pe spinarea romanilor
  cine va mai crede ca vreți binele nostru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: