Șefa FMI anunță Apocalipsa: viitoarea criză aduce tensiuni sociale și prăbușirea burselor!

Șefa FMI face un anunț apocaliptic: omenirea este în pragul imploziei sociale, iar următoarea criză globală va prăbuși piețele financiare!

Urmează un deceniu extrem de tensionat, transmite Kristalina Georgieva. În mesajul ei și-a făcut loc chiar și o comparație cu Marea Criză de la sfârșitul anilor ‘20, care a fost marcată de inechitate socială și o instabilitate financiară ce a falimentat și distrus mii de afaceri la nivel mondial.

Prezentă la o conferință organizată de Institutul Peterson din Washington, Kristalina Georgieva a vorbit despre ultimul studiu al FMI, care compară evoluțiile actuale ale economiei cu situația din anii ’20. Tendințele sunt asemănătoare, a opinat șefa FMI.

„În Marea Britananie, spre exemplu, 10% dintre bogați controlează acum o avere echivalentă cu cea controlată de 50% din populație! Această situație se reflectă și la nivelul Organizației pentru Cooperare Economică, unde veniturile și decalajele economice au atins un nivel record”, a explicat Georgieva.

În opinia directorului FMI, criza climatică, dar mai ales protecționismul accentuat pe piața comerțului practicat de anumiți lideri mondial va conduce în următorul deceniu la tensiuni social și o prăbușire a piețelor financiare.

„Dacă ar fi să identific o anumită temă pentru începutul noului deceniu, ar fi incertitudinea crescândă”, a avertizat Kristalina Georgieva, citată de The Guardian.

„Sistemul global comercial din prezent are nevoie de o actualizare semnificativă”, care să țină cont de tensiunile existente între Europa și America, a mai declarat șefa Fondului Monetar Internațional.

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.