duminică , 20 octombrie 2019 - 12:30

ȘEFI noi la CEO!

cudric-mincu

După ce la finele săptămânii trecute Complexul Energetic Oltenia și-a completat Directoratul, prin cooptarea lui Sorin Boza în echipa de conducere, începând de ieri și Consiliul de Supraveghere a fost reîntregit cu doi membri propuși de Ministerul Energiei, după ce Simona Fătu și Constantin Jujan au renunțat la mandate la mai puțin de o săptămână de când fuseseră numiți.
Adunarea Generală a Acționarilor de la CEO a luat la cunoștință, ieri, motivele din care Simona Fătu și Constantin Jujan nu au acceptat numirea ca membri ai Consiliului de Supraveghere, în urma analizei dispuse de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, în vederea identificării argumentelor care au stat la baza deciziei celor doi.
Tot ieri, acționarii au aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, alegerea lui Valentin Cudric și a Cristinei Micu în funcțiile de supraveghetori, pe locurile rămase vacante în organismul de conducere al CEO, cei doi urmând să aibă mandate pentru următorii 3 ani și 11 luni.

Cine sunt noii membri ai CS

Valentin Cudric are o experiență de 20 de ani în investment banking/corporate finance și fonduri de investiții cu capital privat. În prezent, Cudric este Senior Project Manager la fondul de investiții Axxess Capital. În trecut a lucrat ca director de investiții în cadrul UTI Grup și pe o funcție similară la NBGI Private Equity (administrator de fonduri private equity cu sediul la Londra). În 1996 a lucrat pentru banca britanică de investiții Charterhouse Bank plc., oferind consultanță Guvernului României pentru privatizarea mai multor companii. Din același an deține diploma MBA – Specializarea Finanțe de la University of Quebec a Montreal / Canadian MBA Program în România.

Fostă angajată la un client al CEO

cristina-micu

Cristina Mirela Micu este prezentată ca managing director la SubWatt Energy Consulting, un SRL cu sediul pe Bulevardul Magheru din București, înființat în luna ianuarie a acestui an, cu obiect de activitate ”servicii suport pentru intreprinderi” și cu un capital social de 1.000 de lei, la care noul supraveghetor al CEO este unic asociat și administrator.
Doctor în energetică, Cristina Micu a lucrat, până în luna decembrie a anului trecut, în cadrul Alpiq Romania, un important trader de energie, al cincilea client ca importanță al CEO.
Micu face parte din Consiliul Director al Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) unde a fost colegă cu Corina Popescu, actual secretar de stat în Ministerul Energiei.
AFEER este organizația care a criticat vehement modificările la Legea nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale, în schimb, poziția noului supraveghetor al CEO, exprimată într-un interviu acordat presei de profil, părea un pic diferită: „Modificări ale Legii energiei sunt dorite și așteptate. Eu cred că legea ar trebui rescrisă simplu și clar, articolele să nu îngrădească viitoare inovări, să nu mai creeze confuzii și să genereze interpretări cum este de exemplu speța referitoare la exportul producătorilor, sau chiar necesitatea unei ample coroborări de articole pentru a deduce că tranzacțiile se fac doar prin OPCOM. Și nu știu dacă aceasta este simplu de realizat”, declara Micu pentru investenergy.ro.loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: