Şefii CEO au publicat CIFRELE! Afaceri de 2,9 MILIARDE de lei!


Administraţia CE Oltenia a făcut publice datele cu privire la situaţia economică a companiei, pe anul 2017. Potrivit unui comunicat de presă, CEO a înregistrat profit pe anul trecut şi a plătit pentru conformare la cerinţelor UE, peste 225 milioane de lei.

Astfel, CEO arată că: În anul 2017, la o funcționare în medie cu 8 grupuri energetice, acoperind o cotă de până la 24% din piață de energie și de cca 40% din serviciile de sistem necesare la nivel național, CE Oltenia a înregistrat următoarele valori ale indicatorilor tehnico-economici, comparativ cu 2016:

– cantitatea de energie produsă a crescut cu 11% (de la 13,5 TWh la 15 TWh);
– producția de cărbune a crescut cu 15,4% (de la 19,5 milioane tone la 22,5 milioane tone), cu o descoperta de cca 117 milioane mc (în creștere cu cca 13% față de anul 2016);
– cifră de afaceri a companiei a crescut cu 28,5% (de la 2,28 miliarde lei la 2,93 miliarde lei);
–veniturile au crescut cu 18,7% (de la 3,68 miliarde lei la 4,37 miliarde lei);
– profitul brut a fost de 276 milioane lei, respectiv s-a înregistrat un profit net de aproximativ181 milioane lei față de o pierdere de aprox. 140 milioane lei înregistrată în 2016.

Valorile indicatorilor prezentați au fost realizate în condițiile în care, în 2017, costul unitar de producție al unui MWh a scăzut cu 2,24 % și costului unitar al tonei de lignit a scăzut cu 7,2 % față de 2016; societatea a rambursat la bănci rațe, dobânzi și comisioane pentru creditele contractate în vederea conformării cu directivele europene de mediu, în valoare de 225 milioane lei,mai mult cu 23% decât în 2016; gradul de realizare a cheltuielilor totale a fost de 99,40% din valoarea bugetată; gradul de realizare a veniturilor totale a fost de 101,50% față de valoarea prevăzută în BVC; gradul de finalizare a investițiilor a fost în jur de 80%, față de anii anteriori în care ajungea la 30-35%, lucrările de investiții realizate ajungând la aproximativ 500 milioane lei.
Activitatea desfășurată în anul 2017 a permis reincadrarea CE Oltenia în rândul companiilor profitabile și situarea acesteia pe poziția 94 a în catalogul Top 100 cele mai valoroase companii din România, editat anual de către Ziarul Financiar.

În 2018

Situaţia economică a CEO, în acest an, se schimbă, în sensul că din cauza cheltuielilor foarte mari cu achiziţia certificatelor CO2 , profitul companiei va fi diminuat. CEO a estimat pentru acest an un profit brut de 70,2 milioane lei, mai mic de aproape trei ori față de 2017.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

2 comentarii

  1. Analiza asta nu spune nimic clar! reducerea pretului pe MWh se face in urma scaderii pretului pe tona de carbune, dar cu cat s-ar putea reduce cheltuielile cu MWh daca s-ar face o exploatare cat de cat corecta a instalatiilor stie dl. Boza? Nici macar nu vrea sa afle! Populisme!

  2. GREGORIO RIZO

    NEPREGATITUL DE CIORDEL DA INTERVIURI DE ,,SPECIALIST”” IN PROSTIE PE LA TV..!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.