duminică , 16 februarie 2020 - 21:41

ȘEFII companiei și sindicaliștii, negocieri privind SOARTA celor 2.000 de mineri

grevisti-miting

• Se anunță GREVA FOAMEI de amploare în CEO

Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia nu vor să accepte sub nicio formă planul de restructurare-eficientizare prezentat de conducerea CE Oltenia.

Vineri, sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia și șefii companiei se vor întâlni, din nou, în cadrul comisiei mixte. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, așteaptă să vadă dacă administrația va renunța la ideea disponibilizării celor două mii se angajați, începând cu data de 1 iulie. Liderul SMEO speră ca Directoratul să modifice planul de restructurare pregătit pentru acest an. „Așteptăm întâlnirea de vineri, între administrație și sindicate. Vom vedea cu ce vor veni dumnealor. În ceea ce privește programul de restructurare, sperăm ca lucrurile să se modifice față de propunerea inițială cu care venise administrația. Sper că au conștientizat că nu este de joacă cu salariații Complexului Energetic Oltenia și să vină cu lucruri pertinente și care să nu afecteze angajații. Nu suntem de acord ca oamenii să plece acasă și nu vom fi de acord să fie trimiși acasă acei oameni care nu îndeplinesc, în perioada următoare, condițiile de pensionare. Sub nicio formă nu vom accepta un astfel de program de restructurare”, afirmă Gabriel Căldărușe.

Discuție: 3-400 de oameni în greva foamei

Dacă administrația CEO nu va renunța la disponibilizarea celor două mii de angajați, liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia vor recurge, din nou, la proteste extreme, spun aceștia. “A fost o discuție în cadrul secțiunii Minerit Energie din Federația Univers, în care am luat în calcul absolut orice, decizia urmând a fi luată în perioadă următoare. Una din discuții a fost chiar legat de greva foamei. Nu era vorba despre 100, era vorba chiar de 3-400 de oameni care să participe la o asemenea formă de protest. E imposibil ca la un număr foarte mare, cel puțin 200 de participanți la această formă extremă de protest, ca nimeni să nu se sensibilizeze și nimeni să nu-și arate disponibilitatea la discuții, la dialog pentru a rezolva problemele. Dacă administrația va continua să susțină acel program de eficientizare, sunt sigur că numărul celor care vor dori să participe la această formă de protest ar fi mult mai mare”, a declarat liderul sindical Gabriel Căldărușe.

Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

2 comentarii

  1. Daca cele cateva sute de posibili pensionabili nu intra in greva foamei ca sa-si apere interesul lor atunci voi faceti gura doar sa va aparati interesele voastre sindicale pe care toti angajatii le cunosc,cand noi suntem platiti cu 75% voi luati salarile integi ca sunteti platiti din banii de cotizatii si de acea a-ti semnat intrarea in somaj tehnic asa ca daca se vor face restructurari si inchideri de cariere dragi colegi mineri si energeticieni hai sa ne retragem toti de la sindicate si sa-i lasam pe liderii nostrii fara salarii sa vada si ei cum este sa na-i bani in buzunar ca ale lor sant prea pline si de acea rad de noi facand intelegeri pe ascuns cu conducerea

  2. Anul trecut ce ati pazit?Atunci era normal sa plece oamenii acasa. Nu vedeti decat interesele voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.