duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:18

Șefii unei asociații de proprietari, acuzați că au lovit și au amenințat un târgujian

blocuri-strada-(7)

Cei care conduc Asociația de Proprietari nr. 8 din Târgu Jiu au fost acuzați de unul dintre locatari de mai multe ilegalități. Mai mult, Mitică Zahiu susține că a fost lovit și amenințat de administratorii asociației.

El a înaintat Poliției municipiului și Parchetului Local mai multe plângeri, în care a solicitat efectuarea de cercetări față de Becheru Marian Ionel, Popeangă Ionel Dumitru și Partenie Sevastian, reprezentanții asociației de proprietari nr 8 din Târgu Jiu, motivând că aceștia, în mai multe rânduri, l-au lovit și amenințat. De asemenea, Zahiu a mai sesizat că cei mai sus menționați au efectuat mai multe nereguli în cadrul asociației respectiv, au încheiat în fals diferite contracte privind închirierea unor spații au contractat efectuarea de lucrări fără aprobări și  au delapidat din fondurile asociației. Prin referatul din data 2. 08 2013, organele de cercetare penală din cadrul poliției municipiului au propus „trecerea dosarului penal la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, iar prin rezoluția din 22. 08. 2013 a Parchetului Local, a fost dispusă trecerea cauzei de la un organ la altul pentru continuarea cercetărilor față de Becheru Marian Ionel, Popeangă Ionel Dumitru, și Partenie Sevastian”.

Nu sunt infracțiuni economice

Interesant este faptul că dosarul a ajuns la Serviciul de Investigare a Fraudelor, deși Mitică Zahiu a reclamat că a fost lovit și amenințat. Prin urmare, în referatul organului de cercetare penală se arată însă că „după audierea celor trei reprezentanți ai asociației, nu au fost efectuate lucrări de investiții, de reparații  sau modernizări, după cum a sesizat reclamantul. Totodată, a fost prezentată situația soldurilor elementelor din activ și pasiv, iar din aceasta nu rezultă nereguli”. Astfel, polițiștii de la Investigarea Fraudelor au propus neînceperea urmăririi penale față de cei trei reprezentanți ai asociației cu pricina, motivând că art.180 și art.193 din Codul penal, adică infracțiuni de lovire și alte violențe, „nu sunt infracțiuni economice”. Logic, am spune.

„Nu a mai trecut pe aici de un an”

Problema este că târgujianul susține în continuare că cei trei au rămas nepedepsiți, în ciuda faptului că l-au lovit și amenințat. Pe de altă parte, administratorul Asociației nr.8, Ionel Popeangă, dezminte faptul că l-ar fi lovit pe Mitică Zahiu. Contactat telefonic, administratorul Asociației a declarat: „Noi am fost anchetați în această problemă. Eu sunt plecat în fiecare vineri. Acest Zahiu spune că a fost lovit într-o vineri, aducând și un martor. Eu am demonstrat că nu am participat la nicio întâmplare de acest gen și vorbesc în numele meu. Nu știu ce s-a întâmplat, dar eu nu am nimic cu acest om. De când cu acest incident, nici nu a mai fost văzut aici. Mama lui are în proprietate o garsonieră în blocul administrat de noi; el, practic nu are nicio legătură cu acest bloc”, a mai spus administratorul.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.