ȘEFUL CJ Gorj: ATENȚIE mai mare în CARIERELE CEO!


Președintele Consiliului Județean Gorj este de părere că, după tragedia de la Lupeni, în carierele CE Oltenia trebuie acordată o atenție mai mare în privința protecției muncii.

Surparea produsă, joi după-amiază, în cariera Lupeni din Valea Jiului, în urma căreia doi mineri au murit, iar un al treilea a fost rănit, le-a dat de gândit șefilor CE Oltenia ai județului, liderilor sindicali și politicienilor din Gorj. Cosmin Popescu crede că se impune o mai strictă verificare a instructajului zilnic, săptămânal și lunar în ceea ce privește protecția muncii în cariere și în grupurile energetice. „Trebuie să aibă o atenție sporită în cariere și în grupurile energetice în ceea ce privește asigurarea materialelor de protecție a muncii și o mai strictă verificare a instructajului zilnic, săptămânal și lunar în ceea ce privește protecția muncii în cariere și în grupurile energetice. Lucruri care se fac, dar trebuie o atenție mai mare. Se vede ce se întâmplă cu utilaje învechite, depășite, ceea ce a condus, din păcate, la tragedia de la Lupeni. Din păcate, și la noi au avut loc accidente de-a lungul timpului”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj.

Pârvulescu: Tragedia de la Lupeni NU se poate repeta în CEO

Deputatul PNL Dan Vâlceanu a atras atenția, pe pagina de socializare, că și în CE Oltenia sunt probleme în cariere din cauza faptului că nu s-au mai făcut revizii și reparații de ani buni la utilajele din cariere. Liderul liberal i-a criticat pe sindicaliști că nu se zbat pentru rezolvarea acestor probleme și i-a acuzat că fac Cântarea României. Dan Pârvulescu îl liniștește pe Dan Vâlceanu. Spune că tragedia de la Lupeni nu se poate repeta la CEO. Liderul FNME nu crede că Vâlceanu a criticat sindicaliștii din federația pe care o conduce. „Trebuia să specifice despre ce sindicaliști e vorba, pentru că a spus “unii sindicaliști” și asta înseamnă că nu vorbește de toți, cel puțin, noi, cei din FNME, nu ne simțim lezați de spusele dânsului. Eu am spus de patru ani de zile că sunt probleme în cariere. Sunt chestii care s-au acumulat în timp. S-au făcut anul acesta ceva, dar minusul e mare. Nu se poate îndrepta într-un an ceea ce nu s-a făcut în cinci ani. Și asta o știe și dumnealui, pentru că a lucrat în domeniul reviziilor în carierele miniere. Nu trebuie să confundăm cu ce s-a întâmplat la Lupeni, pentru că acolo e alt tip de activitate, e altă situație economică a acelei companii, e în linie dreaptă pentru a se închide. În CEO sunt deficiențe care duc la o scădere de productivitate”, a conchis președintele FNME.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: