ŞEFUL CJ Gorj: ZECI DE MILIOANE de lei au fost alocate prin FDI de la Guvern pentru şase localităţi


Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a anunţat, luni, într-o scurtă conferinţă de presă, ce proiecte au fost aprobate recent pentru comunele şi oraşele din judeţ prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Oraşul Tismana şi comunele Peștișani, Săulești, Săcelu, Baia de Fier și Văgiulești sunt localităţile care vor beneficia de fonduri de la guvern pentru investiţii. La Tismana au fost alocate circa 10 milioane de lei pentru înființarea rețelei de gaze natural. Celelalte localități au primit sume importante pentru reabilitări de drumuri comunale și sătești. Cosmin Popescu a precizat că toate aceste investiţii se ridică la circa 75 de milioane de lei. “Sunt multe localităţi care au depus proiecte. În funcţie de analiza celor de la Comisia Naţională de Prognoză au început treptat să fie semnate contracte de finanţare pentru fiecare UAT în parte. S-a ajuns deja în cea de-a treia etapă. Lucrările de investiţii vor putea începe efectiv din anul 2020. Pentru judeţul Gorj, în ultima etapă, au fost aprobate şase proiecte. Pentru Tismana s-a aprobat proiectul de înfiinţare a reţelei de gaze. Valoarea investiţiei se ridică la circa 11 milioane de lei. Pentru comuna Peştişani s-a aprobat proiectul de modenizare a drumurilor locale în satele Hobiţa, Brădiceni, Peştişani şi Frânceşti. Valoarea proiectului este de apropae 13 milioane de lei. Pentru comuna Săuleşti s-a aprobat totun proiect de modenizarea a drumurilor de interes local, proiecte în valoare de circa 8,5 miloane de lei. Pentru comuna Săcelu s-a aprobat finanţarea de peste 16 milioane de lei pentru modernizarea a 2 drumuri comunale. La fel şi pentru Baia de Fier, tot un proiect de modernizare a drumurilor săteşti şi comunale cu o valoare de peste 16,5 miloane de lei. Şi comuna Văgiuleşti a primit bani pentru modernizarea unor drumuri de interes local, proiect de peste 11 milioane de lei. Din câte am înţeles, săptămânile viitoare, urmează o nouă etapă de alocare de fonduri”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: