duminică , 20 octombrie 2019 - 6:07

Şeful ISJ – FOC şi PARĂ: inspectorul şcolar Alin Badea, veriga slabă din echipa lui Işfan

isfan

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Gorj, Ion Işfan, nu va putea să îşi păstreze echipa de inspectori întreagă. Planul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj este ca toată echipa de inspectori şcolari cu ajutorul căreia şi-a desfăşurat activitatea la inspectoratul şcolar în ultimii ani să fie menţinută şi în urma concursului organizat de instituţie.

Este vorba de 17 inspectori şcolari, cea mai mare parte fiind aduşi în Inspectoratul Şcolar în mandatul lui Ion Işfan. În momentul în care a mers la Bucureşti, să susţină examenul pentru postul de inspector şcolar general pentru judeţul Gorj, Ion Işfan şi-a întrebat colegii dacă îl sprijină pentru a ocupa funcţia de „general” pentru următorii patru ani. După ce a câştigat concursul şi un mandat de patru ani în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan aşteaptă acum ca şi echipa formată din cei 17 inspectori să îl urmeze.

I-a stricat planurile

Planurile lui Ion Işfan au fost date peste cap de CV-ul unuia dintre oamenii săi de bază. Este vorba de inspectorul de geografie Alin Badea. Profesorul respectiv este singurul din „lotul” de 17 inspectori care fac parte din echipa lui Ion Işfan şi care, în momentul de faţă, nu îndeplineşte toate condiţiile pentru a-şi putea depune dosarul la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. În ciuda faptului că a primit păsuiri şi a fost aşteptat să îşi rezolve principala problemă pe care o are şi care îl împiedică să rămână inspector şcolar, Alin Badea nu a reuşit să rezolve „cazul”. Acest lucru l-a nemulţumit profund pe Ion Işfan care este foc şi pară pe inspectorul de geografie care îl va lăsa echipa incompletă şi care ar putea aduce o noutate în echipă, în condiţiile în care restul de 16 subalterni ai şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj vor câştiga concursul. Astfel, la geografie ar putea apărea un nume nou. Principala problemă este că Alin Badea nu a reuşit momentan să devină membru al Corpului național de experți în management educațional, în conformitate cu prevederile art. 246 din Legea educației naționale nr. 1/201. Condiţia respectivă este prevăzută în mod expres şi obligatorie.

Condiţii stricte de participare la concurs

Este de amintit că Inspectoratul Școlar Județean(ISJ) Gorj organizează concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de inspector școlar. „Perioada de înscriere a candidaților este 20 aprilie 2015 – 5 mai 2015, iar dosarele se vor depune la secretariatul ISJ Gorj. Perioada de desfășurare a concursului este 20 mai – 05 iunie. La concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar din inspectoratele şcolare poate candida cadrul didactic care îndeplineşte, cumulativ, o serie de condiţii: Este absolvent al unei instituții de învățământ superior de lungă durată cu diploma de licență sau al ciclului II Bologna cu diploma de master; Este titular, având încheiat contract de muncă individual pe perioadă nedeterminată în învățământul preuniuversitar, cu gradul didactic I sau titlul științific de doctor, cu vechime efectivă la catedră de minimum 7 ani în învățământul preuniversitar; A obținut calificativul anual FOARTE BINE în ultimii 5 ani și nu a fost sancționat disciplinar în aceeași perioadă, până la înscrierea la concurs; Nu a fost condamnat penal pentru săvărșirea unei infracțiuni sau nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere, îndrumare ori control prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă de condamnare penală; Este apt din punct de vedere medical; Este membru al Corpului național de experți în management educațional, în conformitate cu prevederile art. 246 din Legea educației naționale nr. 1/2011”, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Işfan pregăteşte un examen monitorizat video şi audio pentru a nu exista suspiciuni. De asemenea, liderii de sindicat vor fi invitaţi să participe şi să monitorizeze modul în care se va produce examinarea candidaţilor pentru posturile de inspectori şcolari.

loading...
Loading...

Citește și

38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central

„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, …

Un comentariu

  1. Si ce daca vine un nou inspector? Se strica claca lui Isfan ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: