Șeful județului, de acord cu reorganizarea din CEO! În maxim 170 de zile se poate intra în terenurile expropriate


Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a anunțat, invitat fiind la o televiziune locală, că CE Oltenia mai are nevoie de încă două hotărâri de Guvern privind exproprierile iar abia apoi poate spune că întra-adevăr are front de lucru. Șeful județului crede că abia apoi compania de stat din Gorj, respectând pașii, va putea intra în terenurile expropriate în 165-170 de zile. Popescu a menționat, în acest context, că este de acord cu reorganizarea administrativă și de personal care se face acum în CEO, propritățile societății fiind mineritul, programul de achiziții și găsirea angajaților necesari pe toate posturile.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, cunoaște problemele din CEO nu numai pentru că în cadrul acestei societăți a prestat, pe diverse posturi, în ultimii ani ci și pentru că, periodic, are întâlniri cu șefii CE Oltenia, cu primarii și consilierii din zonele miniere. În atare condiții, Popescu este convins că problemele cu care se confruntă compania nu sunt singulare ori particulare, motiv pentru care se și pot rezolva.,,Sunt cinvins că aceste probleme sunt și în alte țări, dar s-au găsit soluții”, a spus șeful județului la TELE3. ,,Avem oameni în Parlamentul European, la Comisia Europeană, specialiști în minerit și energie astfel că CEO nu poate fi lăsată de izbeliște. (..)Consumul de energie crește an de an”, a declarat Popescu, menționând că nici autoritățile locale și judenețene nu stau cu mâinile în sân și caută soluții atât pentru certificatele de CO2, cât și pentru problemele de siguranță din minerit, de exproprieri. ,,Este pentru prima dată când avem două hotărâri de Guvern de expropiere aprobate pentru două zone aprobate. Facem eforturi pentru încă două”, a completat președintele CJ Gorj, spunând că se fac eforturi în acest sens și diligențe la Ministerul Finanțelor, chiar dacă sunt și persoane nemuțumite de valoarea despăgubirilor ce le vor primi.
,,O dată ce și aceste hotărâri vor fi aprobate, creeăm pentru CEO un front de lucru, dar nu e suficient! Compania trebuie să se țină de termenele de aplicare a acestor hotărâri. Compania respectând pașii va putea intra în terenurile expropriate în 165-170 de zile. Până atunci, CEO trebuie să se îngrijească de activitatea minieră, de un program de achiziții și să asigure personalul necesar acolo unde lipsește”, a specificat șeful județului.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.