ȘEFUL JUDEȚULUI, VEȘTI BUNE pentru PRIMARI


Cosmin Popescu îi asigură pe primarii din județ că vor fi sprijiniți cu bani din fondul de rezervă al guvernului și de la Consiliul Județean pentru plata cofinanțărilor proiectelor europene, arieratelor și împrumuturilor.

Președintele Consiliului Județean îi liniștește pe edilii care au demarat investiții cu bani europeni și se temeau că vor rămâne fără bani de cofinanțări. “Toate bugetele UATTE-urilor, inclusiv al Consiliului Județean Gorj sunt monitorizate foarte atent de către ANAF Gorj, de către Ministerul de Finanțe. Multă lume nu a înțeles, la prima rectificare, că a fost doar o reașezare conform Legii bugetului de stat în ceea ce privește constituirea veniturilor care să fie comparabile cu anul 2017. Acolo, unde vor fi necesare fonduri pentru cofinanțarea proiectelor europene, și am spus, mulți sunt la început cu aceste fonduri sau PNDL, cu siguranță vom interveni prin hotărâri de guvern din fondul de rezervă bugetară. Și vom interveni, începând cu 1 ianuarie, din cota care îi revine Consiliului Județean Gorj destinată cofinanțării proiectelor sau plății arieratelor sau plății împrumuturilor. Acele trei categorii de cheltuieli pe care Consiliul Județean Gorj are obligația legală de a le susține din acel cuantum de 25 de lei pe persoană la nivelul județului Gorj. Sunt undeva la 9 milioane de lei, pe care, cu siguranță, o să le distribuim în teritoriu pentru susținerea activității UATTE-urilor. Din ce am înțeles de la doamna premier, în noiembrie va fi o rectificare. Sper să nu fie probleme de funcționare, pentru că este o obligație legală”, a declarat Cosmin Popescu. Șeful județului așteaptă ca guvernul să facă a doua rectificare bugetară din acest an în luna noiembrie.

Loading...

Citește și

Administratorul unui service auto din Lelești, AMENDAT de ITM Gorj! Ce nereguli s-au găsit!

Un angajator din comuna Leleşti, cu obiect de activitate reparaţii auto, a fost amendat, săptămâna …

3 comentarii

  1. Asta minte cum respira,asa zicea si la inceput de mandat ca o sa fie judetul un santier,ca rectificarea di vara a fost un fiasco nu zic primarii? Vrajala cu cel mai iubit nu mai tine,e un fost condamnat penal care a fost pus de catre „sistem” la butoanele judetului,IDP ul l a falimentat dar il tine pe Florica director la niciun angajat,e rasul lumii

    • Diana Luca, care va sa zica! Nora Florianei Luca de la SDN! Care sa fie legatura si de cand ai tu idee de ce se-ntampla in jurul tau in realitate? Sau doar reproduci ce auzi discutandu-se in casa fiindca ti s-a micsorat portia?
      Cu ce o deranjeaza dl. Marius Florica pe soacra-ta? S-au oprit contractele „personale”? Ca la Coremi Inter, unde a capusat un alt membru al fam. Luca! Ca in declaratia de interese nu apar societatile doamnei Luca care au obtinut contracte pe banii statului.

  2. Lasa ca aveti bani de festivale cu manele , mici si bere .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.