Șeful OPC Gorj, Mădălin Giurcău, și-a folosit funcția publică pentru a-l ajuta în cariera politică pe fratele său


Mădălin Claudiu Giurcău a fost în centrul multor scandaluri mediatice, de-a lungul ultimilor cinci ani și chiar dacă unele dintre acestea au frizat penalul, acesta a rămas de neclintit din postul de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Gorj, atâta timp cât nici măcar o anchetă administrativă nu l-a atins. După ce și-a asigurat spatele, politic, și s-a așezat pe scaunul de șef, în 2012, Mădălin Giurcău, a făcut tot ce i-a stat în putință, abuzând chiar de funcția publică, pentru a-i face loc în politică și administrație fratelui său, Sever Giurcău, care aspira la fotoliul de primar al comunei Telești, așa că principalul său contracandidat, Romulus Bîldea a fost reclamat la Agenția Națională de Integritate, piesa de rezistență fiind un document obținut de la firma familiei acestuia, în urma unui control al OPC.

Capcană frățească

Mădălin Giurcău a picat primul examen pentru funcţia de comisar şef cu nota 2, în 2011, iar ulterior, graţie susţinerii politice a UNPR Gorj, a reuşit să promoveze în funcţia de şef al CJPC.
În 2012, era deja șef al structurii județene pentru protecția consumatorului, iar fratele său, Sever Giurcău, își pregătise terenul pentru o candidatură pentru funcția de primar al comunei Telești, la alegerile din acel an. Principalul său adversar era Romulus Bîldea, primarul în exercițiu, așa că frații Giurcău au pus la cale un plan pentru a-l anihila. Cum în comună se știa că primarul deține câteva magazine, administrate de o intreprindere individuală a mamei sale, a fost simplu pentru șeful de la Protecția Consumatorului să-i întindă o capcană. Mădălin Giurcău, personal, a mers în control la magazinele mamei primarului, în primăvara anului 2012, iar la final a invitat-o pe acesta, a doua zi, la sediul CJPC pentru a semna procesul verbal de finalizare a controlului, precum și alte documente pe această temă. Cum femeia era destul de în vârstă, la CJPC s-a prezentat fiul acesteia, adică tocmai primarul Bîldea, numai că șeful instituției i-a transmis că nu are nici o calitate, deci nu poate semna în numele mamei sale fără o procură de administrare. Primarul Bîldea a revenit, ulterior, la instituția condusă de Giurcău cu documentul solicitat, prin care mama sa îl împuternicea să reprezinte firma (Intreprindere Individuală Bîldea Florica – n.r). O copie xerox a documentului respectiv a fost oprită la CJPC și a fost trimisă, ulterior, la ANI, însoțită de o sesizare anonimă, care a declanșat practic verificări privind starea de incompatibilitate a primarului Bîldea și a constituit, în final, unul din capetele de acuzare în raportul întocmit de inspectorii de integritate.

 

A negociat Giurcău funcția de viceprimar cu documentul pe masă?

La alegerile din iunie 2012, Romulus Bîldea a fost reales primar din partea USL, iar fratele șefului CJPC, Sever Giurcău, a obținut doar 9,49% și cu toate astea a avut pretenția ca primarul să-l susțină pentru postul de secund al său.
Potrivit unor surse, după ce fratele său a pierdut și oportunitatea de a deveni viceprimar, șeful CJPC Gorj a sesizat inspectorii ANI cu privire la incompatibilitatea lui Bîldea.
În luna decembrie 2013, mai mulți primari gorjeni, printre care și Romulus Bîldea, au fost declarați incompatibili. După patru ani de judecată, Bîldea a fost singurul primar în funcție care a pierdut procesul cu ANI și a demisionat, în luna iunie a acestui an, din poziția de edil al comunei Telești.
Romulus Bîldea a fost declarat incompatibil deoarece a fost reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acționarilor de la Teleaqa Serv SRL, dar și reprezentant al comunei în AGA a SC CTC Desalubris SRL. În plus, primarul s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut, simultan, funcția de primar și următoarele calităţi: comerciant persoană fizică în cadrul Bîldea Romulus PFA şi, atenție, comerciant persoană fizică în cadrul Intreprinderii Individuale Bîldea Florica.
Aceleași surse susțin că la dosarul aflat timp de patru ani pe rolul Curții de Apel Craiova și, mai apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție, exista acea sesizare anonimă, bazată de documentul obținut de Giurcău în urma controlului la magazinele mamei primarului și o alta cu privire la celelalte trei aspecte reținute în raport de inspectorii ANI.
Trebuie remarcat faptul că Mădălin Giurcău s-a folosit de funcția publică, aceea de șef al CJPC, pentru a-i crea avantaj fratelui său în disputele politice.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

Un comentariu

  1. Un porc corupt,asa il putem caracteriza pe Giurcau,dar cum in Gorj nu sunt corupti,omul isi face treaba linistit,incaseaza o leafa buna,mai ia o spaga,mai pune o pila,mai face o casa,mai ia un jeep..la noi merge,ca justitia si organele competente dorm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: