Șeful Sectorului Știucani, destituit din funcție! Doi ingineri, numiți provizoriu la conducere


Stelian Găucă, șeful Sectorului Știucani de la Cariera Roșiuța, a fost destituit din funcție urmare a anchetei penale în care este implicat. La conducerea sectorului respectiv, la care muncesc peste 150 de persoane, au fost numiți însă provizoriu doi ingineri, asta în timp ce la EMC Motru, vineri, se încerca impunerea permanentă pe postul vacant a prim-vicepreședintelui și a unui vicepreședinte din cadrul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, structură condusă de către Nelu Roșca. Șeful EMC Motru, Mihai Dafinoiu, nu a cedat însă la presiunile sindicale, și a anunțat că va pune la conducerea acestui sector doar profesioniști.

Ce care a fost șeful Sectorului Știucani, Stelian Găucă, este implicat într-o anchetă penală ce vizează potențiala implicare a acestuia într-un furt de fier vechi, material sustras din vatra excavatorului 04. Dacă miercuri acesta a dat cu subsemnatul în fața superiorilor de la locul de muncă, vineri, Găucă a dat ochii cu polițiștii de la Târgu-Jiu, spun colegii acestuia de muncă care anunță că, încă de joi, respectivul nu a mai venit la serviciu, miercuri conducerea carierei fiind anunțată de acuzațiile existente la adresa salariatului respectiv. Suspiciunile la adresa acestuia au apărut însă în același timp cu greva celor zece salariați care lucrează tocmai în acest sector de la cariera din Motru, iar oficialii companiei au dat amploare evenimentului, anunțând că lui Găucă i s-a indicat să își rezolve problemele penale, în timp ce stă acasă, nu la locul de muncă. În cârca lui Găucă s-a pus și armonizarea salarială care i-a împins la protest pe cei zece, dar există voci care fie îl apără pe fostul șef de acuzații, fie îl acuză.

Dafinoiu, rugat să promoveze locotenenții lui Roșca

Vineri dimineața, în biroul directorului EMC Motru, a poposit liderul de sindicat din Cariera Roșiuța, Nelu Roșca. Sindicalistul, văzut în biroul șefului EMC Motru, nu s-a dus la Dafinoiu să-l salute ci să-i propună viitorii înlocuitori ai lui Găucă, adică pe prim-vicepreședintele sindical Șocâte și pe vicepreședintele Scurtu, ambii oameni de bază ai sindicatului său.
De altfel, presa locală a mai scris, în octombrie, despre numirea prin dispoziție de care a beneficiat Constantin Șocâte, prim-vicepreședinte al sindicatului lui Roșca, care a fost promovat peste noapte din maistru-inginer, și apoi adjunct sector minier la Roșiuța. Roșca îl vrea acum pe Șocâte șef al Sectorului Știucani, la Roșiuța, spun angajați ai unității miniere, care dau că și vicele Scurtu a fost propus adjunct-șef sector tot aici.
Dafinoiu nu a percutat însă la solicitări și-ar fi spus că a numit deja provizoriu doi ingineri aici. Mai exact, la conducerea Sectorului Știucani se află Marius Stoian, inginer pe parte electrică, adjunctul său fiind inginerul Coman, care este specializat pe parte mecanică.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

3 comentarii

  1. Decât să-l fi numit pe Şocîte şef de sector mai bine îl puneau pe Tîrlea Leonard, măcar ăsta are facultatea făcută pe drept ,nu prin corespondență precum Şocîte sau Scurtu.

  2. „DIPLOMA NU CANTA”

  3. Daca rosca nu dadea banii la pacanele si termina facultatea in acelasi timp cu socîte era deja director de sucursala si nu se mai ruga de Dafinoiu sa-si puna lingaii sefi la sectorul Stiucani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: