Şeful Senatului, la Târgu Jiu! Ce i-au cerut liderii sindicatelor din CE Oltenia!

tari3

• Tăriceanu s-a întâlnit la Rovinari cu liderii FNME şi  FNSE „Univers”

Liderii organizaţiilor sindicale au avut o întâlnire cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE,  aflat în vizită electorală la Târgu Jiu.

Acesta, întrebat de liderii FNME, a spus că mixul energetic devine obligatoriu după ce legea energiei, cu modificările aduse, va fi adoptată şi de către Camera Deputaţilor. Modificările aduse vizează menţinerea CE Oltenia în piaţa de energie. Printre altele, Tăriceanu a menţionat că Iulian Iancu este cel care a favorizat pătrunderea în sistem a producătorilor de energie regenerabilă.

CE Oltenia plăteşte

Liderii FNME au cerut ca CE Oltenia să fie scutit de plata certificatelor verzi, adică să beneficieze de prevederile legale aplicabile marilor consumatori de energie. Din păcate, spune preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, „CE Oltenia nu face parte dintre cei care beneficiază de scutirea la plată a unei cantităţi de certificate verzi, deşi e în lista marilor consumatori.  Am cerut sprijinul domnului Tăriceanu, acesta fiind preşedintele Senatului României”. Amintim că producătorii de energie regenerabilă primesc gratuit certificate verzi pe care le vând pe o piață specializată, pentru un câștig suplimentar față de prețul energiei. Furnizorii sunt obligați să cumpere aceste certificate și transferă costul lor în factura finală plătită de consumatori. La începutul lunii decembrie 2015, Ministerul Economiei a publicat o listă cu 37 de companii (mari consumatori de energie) care sunt exceptate de la plata unei părți a certificatelor verzi. Printre aceste companii se află Alro Slatina, ArcelorMittal Galați, Lafarge, Carpatcement, Saint-Gobain, Azomureș. Ele vor fi scutite de la plata a până la 85% din obligațiile de achiziție a certificatelor verzi.

Mixul energetic, obligatoriu

Preşedintele Senatului, la întâlnirea cu liderii FNME, a declarat: „Mă bucură că văd un punct de vedere pe care l-am exprimat şi eu. În Parlament sunt oameni aleşi şi de dumneavoastră. Şi în Parlament sunt jocuri de influenţă de putere şi, la un moment dat, poate să fie o lege favorabilă iar oamenii se bucură. Unele legi, cele mai multe trec fără modificări de la Curtea Constituţională şi, în acest sens,  există în România Consiliul  Legislativ care, după analiză, dă un aviz în aşa fel încât acea lege să nu intre în contradicţie cu alte piese legislative (…) Mixul energetic, dacă ajungem la soluţia asta (dacă modificările aduse legii energiei vor fi adoptate, n.red.), mixul energetic e obligatoriu că altfel nu ai cum să funcţionezi”.

Listă cu probleme

La întâlnirea liderilor FNSE „Univers” la care au participat Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Gabriel Căldăruşe, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aceştia i-au înmânat o listă cu problemele Complexului Energetic Oltenia. „I-am înaintat o listă cu toate problemele CEO de care am vorbit în ultimele luni şi pe care toată lumea le cunoaşte. Pe noi ne interesează salariaţii şi ce se poate face în această problemă. Sperăm ca aceste lucruri să fie luate în discuţie. Este campanie electorală, toţi promit lucruri. Vom vedea pe viitor”, a spus Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte FNSE „Univers”.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.