Șeful unui departament „de tocat bani” se vrea în Directoratul CEO

danciu

Cel mai plimbăreț șef din CEO, cel care conduce un departament de tocat bani inutil, își dorește să ajungă într-o funcție cheie în compania energetică. Instalat la vârful unei structuri create special pentru el, Laviniu Danciu are cel mai ”jmecher” job în CEO – lobby la Bruxelles. Ce înseamnă asta? Nimeni din compania energetică nu știe pentru că relațiile cu Comisia Europeană și Parlamentul European de care se ocupă Danciu, în sejururile din străinătate plătite de complex, nu se pot cuantifica. 
Fost șef al proiectului de desulfurare de la SE Turceni, în limbaj corporatist director UMIP, Laviniu Danciu este, din noiembrie, anul trecut, șef al Departamentului Reprezentare Instituțională și Afaceri Europene. O structură înființată cu dedicație pentru el cu scopul de a se preocupa de relațiile cu Parlamentul European și nu are obiectul Comisia Europeană. În fapt, departamentul cu nume pompos nu face altceva decât să genereze cheltuieli enorme și total inutile. Așa zisul lobby pe care Laviniu Danciu îl face la Bruxelles nu se observă, iar după cum afirmă surse din companie, de fapt, șeful de departament e într-o excursie prelungită în inima Europei.
De altfel, lui Danciu i-au plăcut dintotdeauna călătoriile în străinătate. Presa amintea, în urmă cu câțiva ani de vizitele de lucru prin Europa și Canada, din 2010 și 2011, ale foștilor directori ai complexului energetic de la Turceni, pe banii entității energetice.
Danciu a făcut parte și din echipa de bridge, mai exact dintre cei cinci șefi ai fostului CET, care au petrecut o săptămână la Neptun, în 2010, la un concurs de cărți, ”Trofeul Energeticianului”, pe banii complexului.
Cel mai răsunător scandal în care a fost implicat Danciu este legat tocmai de modernizarea cazanelor 3 și 6 de la Turceni, mai exact, existau suspiciuni că o firmă a fost favorizată, întrucât au fost mai multe amânări ale atribuirii contractului, după ce s-a cerut de patru ori prelungirea ofertelor, valoarea totală a investiției fiind de 224 de milioane de euro, mare parte proveniți de la BERD.
De ceva vreme, există unele informații că Danciu vrea să stea mai mult prin țară, așa că și-ar dori un loc în Directoratul CEO, dar unul fără portofoliu ca să nu presupună prea multă muncă, adică un fel de Ovidiu Bălăcescu așa…
loading...
Loading...

Citește și

Scandalul „PEDICHIURA LUI ROTARU” a băgat-o în spital pe femeia de serviciu a Direcției de Patrimoniu. Jupânul Rotaru, „SPĂLAT” ca la Nufărul cu INTERESE INVENTATE

Două salariate ale Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu, au avut nevoie de …

Un comentariu

  1. … „adica un fel de balaceacu” n-are cum!
    Iata cel putin doua motive:
    1. Pana la un „un fel de balacescu” lui danciu ii mai trebuie vreo 10 la puterea 1000 neuroni si sinapsele dintre ei.
    2. „un fel de balacescu” este doctor, si ma tem ca danciu face si el parte din „lotul media 6” (ciurel, trofin) si mai greu cu doctoratul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.