Seminar pentru traineri la Tg-Jiu

În perioada 4-8 septembrie 2018, Asociația Edulifelong din Tg-Jiu a găzduit un seminar pentru traineri, participând persoane din Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Spania și Italia.
Activitățile desfășurate în cadrul proiectului de parteneriat strategic in domeniul educatiei, Erasmus+, Improving Basic Skills for People in Employment, cu numarul de referință 2017-1-NO01-KA204-034132, au avut următoarele obiective:

– să stabilească o abordare sistemică de îmbunătățire a competențelor de bază pentru persoanele angajate. Proiectul va dezvolta și va împărtăși metodele și instrumentele de formare a competențelor de bază de succes, inclusiv modul de motivare a angajaților și a întreprinderilor pentru instruire.

– să elaboreze descrieri ale aptitudinilor de bază necesare în diferite profesii pentru a motiva atât întreprinderile, cât și angajații. În plus, se vor dezvolta noi metode de formare, precum și o platformă online, care nu numai că permite un schimb între profesori, formatori și studenți, ci include module de formare, astfel încât profesorii și formatorii să își poată dezvolta metodele online. Metodologia implică aspecte ale metodelor tradiționale și creative de educație formală, precum și metodele de educație informală. Experiența va fi rezumată într-un „manual de bune practici”.

– să se organizeze, de fiecare partener, un curs pilot de formare a competențelor de bază cu o companie, unde metodele și îndrumările elaborate vor fi testate în toate țările. Partenerii vor acoperi diverse aspecte profesionale ale formării abilităților de bază (ex.: TIC, alfabetizare media, matematică) care acoperă în general o multitudine de oportunități. Ca urmare a proiectului, angajații care au nevoie să-și îmbunătățească abilitățile de bază vor avea o conștientizare sporită a oportunităților care există pentru formarea profesională. Efectele pozitive ale formării vor stimula probabil mai multe companii și angajați să se angajeze. Pentru instructori și profesori proiectul ii va ajuta să-și îmbunătățească metodele de planificare și de lucru.

loading...
Loading...

Citește și

Trupul neînsuflețit al tânărului Alex Crăcui va fi depus astăzi la CAPELĂ!

Cu o imensă durere în suflet soția tânărului Alexandru Crăcui, Valentina Crăcui îi anunță pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.