SEMNAL de ALARMĂ în CEO! MINERII cu salarii mici, la un pas de DEMISIE


Nemulţumirile legate de salarizare sunt în continuare mari în Complexul Energetic Oltenia chiar şi după încheierea procesului de armonizare salarială.

Unii lideri sindicali din zona Motru atrag atenţia că oamenii nu mai vor să lucreze pe salariul minim pe economie. Conform unor surse, numărul plecărilor voluntare din companie în acest an ar putea fi mare, chiar dacă salariile compensatorii pentru disponibilizările din acest an sunt mai mici faţă de 2017. Administraţia CE Oltenia a aprobat un plan cu 200 de concedieri colective. Sindicaliştii vor o nouă grilă de salarizare, cer eliminarea discrepanţelor salariale pentru ca tinerii să nu plece acasă. 24 de milioane au fost alocate în acest an pentru armonizarea lefurilor în CEO. Banii nu au fost însă suficienţi pentru rezolvarea tuturor discrepanţelor salariale.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

3 comentarii

  1. Am incercat sa vad emisiunea de la TV Sud cu Neala si Lazaroiu dar nu am putut de burta lui Rosca. Ma prostule, ma Rosca, tu ce clasa ai? Baga mare sa auzim si noi cine ne prosteste.

  2. E frumos cind privesti fotografii din CEO(photoshop) dar realitatea este cu totul si cu totul diferita. Realitatea cotidiana este un dezastru pentru tinarul care amagit de mirajul creat de ,,societati cu nume pompoase,, E adevarat nu cunosc prea bine situatia din termo dar zona miniera o cunosc la virgula dupa 35 de ani de activitate. Dupa ani de seceta in care exploatarea carbunelui se facea in conditii ideale iar muncitorii uitasera de cisme acum totul este un dezastru. Din dorinta de a micsora costurile conditiile de munca si exploatare au devenit inumane si riscante. Au disparut drumurile de acces (transformate in teren agricol de utilaje din disparitia balastarii) stati de pompe subdimensionate. lipsa canalelor de garda imposibilitatea amenajarii vetrelor de vehiculare a utilajelor lipsa acuta a pieselor si subansamblurilor etc O goana olimpica dupa zacamintul de carbune materializata prin ruperea fronturilor abandonarea benzilor de transport si lucrari de montari/demontari de benzi inutile. Fiecare manager are un singur dor sa dea cit mai mult carbune ca o trambulina in cariera (dupa el potopul) Tot felul de sefi marea majoritate politici au imprumutat limbajul birjaresc in relatia cu subordonatii de care se folosesc pentru intimidare si binele propriu. Disparitia treptata a celor cu experienta (ordonante/pensionare/cauze naturale) fara pepinera de cadre si implementarea ,,politicii de partid si de stat,, darama constant temelia complexului. Nu cunosc nici un lucrator(exclus emanatii) care sa isi doreasca ca fiul/fica sa sa lucreze in complex in conditii inumane si la salariul minim pe economie.Dupa 35 de ani de activitate starea de sanatate a fiecarui lucrator este puternic afectata (nu putini au ajuns in locul de veci din cimpul muncii) cu o batrinete de chin si regret. Noroc bun !

  3. Roscaca nu numai ca are burta mare dar are si minte putina ! Cica nu stie ce clasă are!!! Ba „eji „nebun ? Cum dracu crezi ca te crede cineva ba nărodule ? Auzi plua mea! Cică de la el din sindicat poate pleca oricine , dar nu se mai poate ântoarce ! Păi ma taică,tu ai citit ce scrie la capitolul 2 din legea dialogului social ? „NICIO PERSOANA NU POATEFI CONSTRINSA SA FACA SAU SA NU FACA PARTE , SA SE RETRAGA SAU NU DINTR-O ORGANIZATIE SINDICALA ” Asta spune legea mai cap patrat,pentru ca sindicatul nu l-ai primit tu mostenire de familie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.