miercuri , 26 februarie 2020 - 19:12

SEMNAL DE ALARMĂ: Viitorul CE Oltenia, ÎN PERICOL!


Mihai Weber atrage atenţia, pe pagina de socializare, că dacă nu este aprobat, urgent, memorandumul iniţiat de Partidul Social Democrat prin care compania minieră să fie ajutată în problema achiziţionării certificatelor de CO2, CE Olteania poate deveni istorie.

Liderul PSD Gorj afirmă că principala problemă, în momentul de faţă, este că nu există ministru al Energiei. Preşedintele României, Klaus Iohannis a refuzat să accepte propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă. În aceste condiţii Mihai Weber spune că memorandumul pentru sprijinirea CE Oltenia nu poate fi aprobat de guvern. Deputatul atrage atenţia că, dacă acest document nu va fi aprobat, se va pune în pericol existența Complexului Energetic Oltenia. “Ministerul Energiei nu are numit un ministru interimar, în timp ce memorandumul pregătit de Guvernul PSD, care oferă soluții (printre altele) pentru achiziționarea certificatelor CO2, zace la minister, neavând un ministru titular care să-l semneze. Dacă acest document nu va fi aprobat, se va pune în pericol însăși existența Complexului Energetic Oltenia. Micșorarea vârstei de pensionare a fost deja adoptată de Parlament, vom mai înainta și alte propuneri care să vină în ajutorul minerilor, dar dacă acest proiect strategic pentru siguranța energetică a României nu este tratat cu atenție, tot ce am realizat până acum va fi în zadar. Un președinte responsabil și preocupat de bunăstarea poporului său ar ști că, până și în condițiile formării unui nou executiv, sunt probleme care nu suferă amânare și care reclamă numirea miniștrilor interimari”, a conchis Mihai Weber.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.