Semnele care arată că ai putea avea probleme la rinichi


Statistic, 10% dintre oameni suferă de o boală renală fără să ştie că o are, reacţia fiind atribuită semnelor confuze cu care se instalează boala de rinichi în organism. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care anunţă îmbolnăvirea rinichilor!

Oboseală persistentă şi lipsa energiei. În multe cazuri, oboseala şi scăderea nivelului de energie, la care se adaugă şi probleme de concentrare pot fi semne care trădează o disfuncţionalitate renală.

Tulburări de somn. Când activitatea de filtrare a rinichilor este încetinită, toxinele rămân mai mult timp în sânge, în loc să fie eliminate prin urină. Acest efect duce la apariţia tulburărilor de somn. În urma studiilor de specialitate, s-a demonstrat că pacienţii care suferă de apnee de somn sunt la risc să dezvolte afecţiuni renale.

Piele uscată şi prurit. Rinichii sănătoşi sunt responsabili pentru întreţinerea sănătăţii în organism, cum ar fi menţinerea la nivel optim a structurii osoase şi a cantităţii de minerale in sânge. Când sunt în corp probleme cu echilibrul mineral sau deficite la nivel osos, pot apărea simptome, precum piele uscată, prurit, erupţii cutanate.

Nevoie urgentă de a urina. Dacă se întâmplă acest neajuns mai ales în timpul nopţii, ia în calcul şi un consult urologic. Senzaţia imperioasă de a urina poate trăda o infecţie renală sau mărirea prostatei, la bărbaţi.

Sânge în urină. Când activitatea de filtrare a rinichilor întâmpină dificultăţi, există riscul de pierdere de sânge prin urină. Pe de altă parte, sângele în urină poate fi un indicator pentru apariţia tumorilor, pietrelor la rinichi sau infecţiilor.

Retenţia de apă la nivelul picioarelor, mâinilor şi feţei. Când rinichii nu funcţionează la nivel optim, creşte riscul de umflare a picioarelor, mâinilor şi feţei, respectiv de acumulare a unui exces de fluide la nivelul extremităţilor.

Pierderea apetitului şi senzaţia de greaţă. Aceste simptome comune pot fi consecinţe ale unui exces de toxine în corp, care pune dificultăţi activităţii renale.

sursa: clicksanatate.ro

Loading...

Citește și

Cum te fereşti de coronavirus

Virusul se răspândeşte prin strănut şi prin tuse. Primul lucru pe care ar trebui să-l …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.