Senat: Depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit se prelungeşte până pe 31 iulie

Senatul a adoptat, luni, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede prelungirea depunerii Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, de la 15 martie la 31 iulie. Este prelungit şi termenul pentru depunerea formularului 230.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 15/2019 pentru prorogarea unor termene, aflat în procedură de urgenţă, a fost adoptat de senatori cu 94 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Comisia pentru buget din cadrul Senatului a întocmit un raport de admitere a iniţiativei.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. În anul 2019, se prorogă de la 15 martie inclusiv, la 31 iulie inclusiv, următoarele termene:

-termenul prevăzut pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice
-termenul pentru depunerea formularului 230 -Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3% din impozitul pe veniturile din salarii şi din pensii-
-termenul pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice
-termenul pentru acordarea bonificaţiei pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă şi din plata integrală a obligaţiilor fiscale”, potrivit raportului comisiei sesizate.

De asemenea, proiectul legislativ prevede că „în anul 2019, se prorogă termenul până la care organul fiscal central transmire, în sistem informatic, unităţilor Trezoreriei Statului, fişierul care cuprinde valoarea bonificaţiei acordate reprezentând contribuţia de asigurări sociale, de la 31 martie inclusiv, la 16 august inclusiv”.

Iniţiatorul este Guvernul României.

Senatul a adoptat propunerea legislativă în calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Guvernul a adoptat pe 12 martie OUG privind prelungirea de la 15 martie până la 31 iulie a termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

sursa: mediafax.ro

loading...
Loading...

Citește și

Concertul de la Viena s-a oprit, speriați de o bombă care nu era bombă, ci un vibrator

Un vibrator declanşat din senin a stârnit panică la un concert din Viena. Poliţia a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: