Senator falit, forțat de instanță să-și plătească datoriile!


Fostul senator Dian Popescu, în prezent președinte al ALDE Gorj, a pierdut săptămâna trecută la Judecătoria Târgu-Jiu procesul ce i-a fost intentat de autoritățile locale din Tismana, pentru debitul de 1330 de lei acumulat pentru chiria cabinetului său senatorial, pe care l-a avut în această localitate. Judecătorul a decis ca Dian să achite datoria respectivă plus 889 de lei penalități de întârziere dar și aproape 160 de lei cheltuieli de judecată. Deși știe că nu are șansă să câștige procesul, Dian preferă statutul de rău-platnic când ar putea pune punct litigiului achitând datoria respectivă.

Dintr-un total dezinteres și nepăsare, Dian Popescu, fost senator până în decembrie 2016, a refuzat și refuză în continuare să plătească chiria pentru spațiul deținut până anul trecut în orașul Tismana, locul în care și-a deschis, pe timpul mandatului, un cabinet senatorial. Autoritățile locale au fost nevoite în august să-l dea pe acesta în judecată pentru recuperarea debitului care a ajuns la suma de 1330 de lei. Amuzant este că penalitățile de întârziere ale datoriei mai că dublează debitul pe care rău platnicul, în final, tot va fi nevoit să și-l achite, autoritățile fiind pregătite să ajungă chiar și la executarea silită a debitorului pentru recuperarea banilor care au ajuns la suma de 2219, bani pe care fostul parlamentar, devenit iar om de afaceri, refuză să-i achite cu bună știință.

Și cheltuieli de judecată

La termenul din 4 decembrie, o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu a decis, cum era de așteptat, să admită acţiunea autorităților din Tismana. Instanța ,,obligă pârâtul să plătească reclamantei sumele de 1330 lei contravaloare chirie şi 889 lei penalităţi de întârziere. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 156,20 lei”, a decis judecătorul, dându-i posibilitatea liderului ALDE Gorj să facă apel la această sentință care încă o dată îl face de râs.

 

Proprietățile Maserati, la vânzare rând pe rând

Acesta nu este singura problemă a lui Dian Popescu deoarece în vara anului trecut justiţia a decis scoaterea la vânzare a apartamentelor deţinute atât de Dian cât și de fratele acestuia Gabriel Popescu, pe raza municipiului, fapt care demonstrează că senatorul chiar ajunsese să trăiască din indemnizația de parlamentar. În urma unei decizii a Judecătoriei Târgu-Jiu, ca urmare a cererii depuse de Banca Raiffeisen, s-a și trecut la executarea silită a apartamentului compus din două camere deţinut de Adriana şi pe atunci încă senatorul ALDE Dian Popescu la Târgu-Jiu, în contul recuperării unei datorii de 506.000 de lei, reprezentând credite nerambursate şi dobânzi aferente. Executarea silită urma să se realizez prin executorul Sorin Şerban din Târgu-Jiu, iar apartamentul de două camere, situat în zona Spitalului 700, în suprafaţă de 49 de metri pătraţi, a fost evaluat la 146.000 de lei. Preţul de pornire la licitaţia din 2 august 2016 a fost de 109.500 de lei. Onorariul pentru executorul judecătoresc era de peste 8.000 de lei.
La vânzare pentru recuperarea aceluiaşi credit şi prin acelaşi executor judecătoresc a fost scos la vânzare şi apartamentul deţinut de Gabriel şi Elena Popescu. Locuinţa din Târgu-Jiu are două camere şi o suprafaţă de 44 de metri pătraţi. Apartamentul lui Gabriel Popescu a fost evaluat la 137.500 de lei, iar preţul de pornire a licitaţiei a fost de 103.125 de lei.
Anul trecut în noiembrie s-a scos la licitație publică și un teren intravilan situat in str. 23 August în Târgu-Jiu proprietate a Maserati, firma în insolvență a fraților Popescu care și-a cerut recent falimentul. Terenul avea o suprafața de 1347 mp din acte si 1.491,767 mp din măsurătorii şi avea o forma dreptunghiulară.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. e nasoala situatia daca e falit,acum daca tinem cont de alianta psd-alde va dati seama ca vrea sa faca cat mai multe combinatii pentru a-si reveni cu banii,atentie la neatentie ca mai esti condamnat cu suspendare…

  2. Diane, aranjaza cu Boza si Directoratul sa-ti plateasca datoriile pe persoana fizica, pentru ce ai facut pentru ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.