Senatul a DECIS: S-a strâns cureaua la UCB, gradațiile de merit și creșterile salariale se SUSPENDĂ! Salarii mai mici pentru prorectori!


În ultima ședința de Senat a Universității ,,Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu s-a decis raționalizarea cheltuielilor de personal din cadrul instituției de învățământ superior. Astfel, pentru luna august, conform propunerii Consiliului de Administrație a UCB s-au suspendat gradațiile de merit, dar și creșterile salariale din venituri proprii. În cadrul aceleiași hotărări și-a făcut loc și o măsură similară pentru proprectori, care luna acesta vor primi salariile pe august ciuntite, mai exact salarizarea s-a făcut pentru Liviu Cîrțână, Cornelia Tomescu-Dumitrescu, Liviu Neamțu și Gabriela Dobrotă la nivelul funcției didactice deținute, nu a celei de conducere.

În articolul nr.10, din hotărârea nr.12 a Senatului UCB, s-a stabilit ca salariile de pe august ale personalului universității, banii urmând să fie încasați luna aceasta, să fie diminuate. Scăderile vor fi simțite de beneficiarii gradațiilor de merit și de toți cei care așteptau creșteri salariale din veniturile proprii ale instituției de înățămâmât superior. Raționalizarea veniturilor UCB vor fi simțite și de cei patru prorectori ai instituției. La baza hotărârii s-a aflat o decizia a CA-ului UCB din 27 august, care, cu doar un vot împotivă, a propus Senatului ,,Măsurile de raționalizare a cheltuielilor de personal din cadrul universității”, asta pe august, urmare a unor propuneri făcute în aceea ședință.
Se vede că decizia Senatului UCB nu s-a lovit de vreo restricție din partea sindicatului universității, care a acceptat diminuările stabilite la început de nou an universitar.

Decani interimari

În cadrul aceleiași ședințe de Senat s-a mai aprobat numirea profesorului universitar doctor Mihai Cruceru în funcția de decan interimar al Facultății de Inginerie, a prof.univ.dr. Monica Delia Bîcă în funcția de decan interimar la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, a prof.univ.dr Vasile Sorin Purec în funcția de coordonator al Institutului de Politici Publice, Administrație și Științele Educației și a prof. univ. dr. Tiberiu Horațiu Gorun în funcția de decan interimar la Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică.

Loading...

Citește și

Jandarmul din Țicleni nu este singurul dispărut din zona Complexului Studențesc din Timișoara! De negăsit, la exact două luni distanță, este și un student din Hunedoara

Mădălin Ionuț Nisipeanu din Țicleni, jandarm la Gruparea Mobilă din Timișoara, dar și Sandu Vasile …

4 comentarii

  1. Cam tarziu , cine ramane ultimul sa stinga lumina? Ce de titluri academice pompoase ,,,,,,

  2. Le-as da gradatii si bani la salarii cand or scoate macar 75% specialisti din facultate, nu asistente medicale care nici sa prinda o vena nu sunt capabile!
    Cum sa promovezi, Bica Monica, si cu ce note, studente care nici nu dau pe la cursuri, dara sa mai si invete cate ceva?? Doar pe pilele din universitate, d.na Bica? Ai studente la asistenti care au uitat si sala de curs, dar au note de zici ca isi petrec zi lumina la biblioteci! Una neam dupa barba-su cu PSDista voastra Luca Liliana si cu alde Ionica, Luca Diana Ioana, o pipita care-a cucerit paturile pline de sudoare din Obreja inainte sa se marite cu Luca asta, care numai de scoala nu are timp, pe ce criterii ii dati voi acolo note bugetate? Si fetele care au prezenta la cursuri si practica, ioc! Ca n-au rude suspuse in PSD, nu? Asa faceti si angajarile in spitale, de ne ducem pe picioarele noastre si plecam in patru scanduri! Si voi toti tot ca maciuca aia de Diana Luca!

  3. Ajunsera sa prelungeasca perioadele de inscriere de toamna numai ca sa aiba studenti! Ce mai facultati! Sa mai avem pretentii si la specialisti ?

  4. Este legal sa se suspende gradatiile de merit, obtinute prin concurs? Alta masura de eficientizare a cheltuielilor nu a putut gorun si ,,echipa,, lui? De ce a prelungit pana la moarte, activitatea pensionarilor gorun, branzan, gamaneci, gogonica, etc, daca nu sunt bani? De ce a angajat lunar personal didactic administrativ, inutil si nedemn de o universitate daca avea previziuni financiare corecte? UCB are nevoie de 4 prorectori, 2 directori la administrativ, zeci de ,,consiliere,, (ha, ha, pe la conferinte!!), 3 directori la cercetare, etc, etc ? Care cercetare, ca doar pe la inginerie au proiecte si le.au impartit dupa ce au dat.o jos pe popescu luminita, ca una care.i directoare la cercetare, nevasta unui prorector………!!! Cat cheltuie ucb cu rectorul (unde.i rectorul? care rector?) transport, cazare, masa la cantina partidului din subsol? etc, etc, etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.