duminică , 19 ianuarie 2020 - 12:18

SERVILISM TOTAL faţă de UE! Au votat PENTRU ÎNCHIDEREA centralelor pe CĂRBUNE! – Cât timp de viaţă mai are CE Oltenia

colaj1

În data de 14 octombrie s-a votat în Parlamentul European o nouă propunere ce priveşte luarea unor măsuri drastice privind decarbonizarea. Este vorba despre Directiva cu privire la schimbările climatice ce va fi supusă votului final în cadrul Acordului Internaţional de la Paris, întâlnire mondială care va avea loc în luna decembrie a acestui an. Din nefericire pentru România, europarlamentarii români au dat din nou dovată de servilism total faţă de UE şi iresponsabilitate faţă de propria ţară, votând cu ambele mâini desfiinţarea centralelor care funcţionează pe cărbune.

De apreciat sunt delegaţiile de europarlamentari din Cehia, Grecia, Slovacia şi mai ales Polonia care au votat împotriva acestor demersuri care pun lacăt pe industria cărbunelui, aducând argumente extrem de serioase pentru păstrarea centralelor şi atenţionând asupra consecinţelor extrem de negative ce se vor face simţite la scurt timp după desfiinţarea termocentralelor pe cărbune. „Aprobarea acestei directive europene înseamnă reducerea emisiilor de CO2 şi închiderea centralelor pe cărbune, primele fiind centralele pe cărbune inferior. Adică noi…”, a anunţat directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

Cine îngroapă CEO

TOATE delegaţiile din România, de la PPE, ALDE şi Socialiştii au votat pentru desfiinţarea industriei cărbunelui. Iată cine sunt groparii mineritului energetic: ALDE: Renate Weber, Mircea Diaconu; PPE: Daniel Buda, Marian Jean Marinescu, Siegfried Mureşan, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Iuliu Winkler; Socialişti: Viorica Dăncilă, Doru Claudian Frunzulică, Ioan Mircea Paşcu, Emilian Pavel, Dan Nica, Daciana Sârbu, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Ana Claudia Ţapardel, Victor Negrescu. Din toată această „adunătură” de europarlamentari, doar Maria Grapini… s-a abţinut.

Cei care servesc interesele ţării lor

Fără să folosim cuvinte mari, trebuie să spunem că europarlamentarii care nu sunt plătiţi degeaba în Parlamentul European sunt cei care se gândesc la cetăţenii pe care îi reprezintă şi care lucrează, după cum se vede la străini, în interesul ţării lor. Astfel, 96 de aleşi europeni care reprezintă statele care au o industrie a cărbunelui, au votat împotriva măsurilor extreme propuse în UE. Este vorba despre întreaga delegaţie de europarlamentari a Poloniei, delegaţiile Cehiei, şi Greciei, şase europarlamentari din Marea Britanie şi alţi câţiva slovaci, toţi au votat împotriva măsurilor impuse de Uniune. Excepţie au făcut doar europarlamentarii români menţionaţi mai sus… ceilalţi 15 aleşi români în Parlamentul European au lipsit. Cu toate acestea, speranţa moare ultima după cum reiese şi din declaraţia şefului CEO: „Mai e timp până în decembrie, până la hotărârea finală pe care o vor lua împreună toate statele lumii la Paris. Am trimis fiecărui europarlamentar român câte două pagini în care am cerut sprijin, explicând ce ar însemna desfiinţarea termocentralelor. Poate că până în decembrie se răzgândesc”, a mai spus Ciurel. În caz contrar, termocentralele CE Oltenia vor fi închise începând din primele luni ale anului viitor, directiva europeană ce aşteaptă votul final vizând centralele statelor europene construite până în anul 2000… O altă măsură ce va fi cu siguranţă inclusă în hotărârea din decembrie este şi cea care vizează dublarea preţului certificatelor.

 

Cei mari mari poluatori ai lumii sunt statele puternic industrializate, ceea ce clar, nu este cazul României. Dimpotrivă: după 1989 ţara aceasta a trecut cu fiecare an printr-o dezindustrializare masivă. Din ce interese, asta este o altă poveste. Revenind la subiect, clasamentul poluatorilor lumii este următorul: în funcţie de cantitatea emisiilor de carbon – SUA ( care nu au semnat nici Tratatul de la Kyoto), China. În Europa, în funcţie de emisiile eliberate în atmosferă pe cap de locuitor,  pe primele locuri se află Luxemburg – fiind un stat mic, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia. În coada listei se află România. În acest context, se poate ajunge la concluzia clară că nu termocentralele din România se fac vinovate de gaura din ozon… iar Europa, indiferent de măsurile pe care le va lua nu va putea salva singură planeta, după cum a afirmat zilele trecute fostul ministru al Energiei la o discuţie televizată de profil, Răzvan Nicolescu.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

18 comentarii

 1. Aleges-ar prafu de ei si familile lor de nenorociti. Ar trebui sa iesim in strada sa le vandalizam casele si sa-i punem si pe acesti nemernici de parlamentari sa vina la munca de jos. Noi i-am votat sa ne asigure o viata mai buna,nu sa distruga tot ce a mai ramas bun din tara asta furata sistematic de politicieni in ultimii 25 de ani
  Blestem pe toti sa moara in chinuri pt.vanzarea si tradarea romanilor si acestei tari frumoase.

 2. Cine-i UE asta , fata D care sunteți servili? Voi cei ce va plimbați cu buletinul , fără vize, sunteți in UE doar când va convine? Ce mama dracului e C.E.O.- ul asta nenorocit, o struțo-cămila nenorocita care v-a sucit mințile tuturor ? Hai ,pe voi , așa ziși gazetari va înțeleg! Adunați oasele aruncate de șefii voștri, oricare ar fi ei de la nenorocitele de gazete al căror pronunțare si răsfoiesc îmi provoacă doar stare de voma! Ca centralele pe cărbune sunt cel mai mare poluator, lignitul fiind principalul vinovat pentru ploile acide? Apropo, circula in piața un zvon ca de ceva timp instalațiile de desulfurare nu funcționează din lipsa calcarului, economie in buget decisă de așa zișii manageri pentru a diminua cheltuielile! Băgați dioxid de sulf in voi ca boii si puneți botul, scuze, la alegațiile unui sfertodoct, pus de șefii lui sa va transforme in opinie publica indignata! Trezirea sau sunteți responsabili si complici la distrugerea , cum spune postacul de Bogdan , a acestei minunate tari! Care nu-i a voastră hahalerelor! E a urmașilor voștri!

 3. Cum, si daciana? Pai v.v. zice altceva!

 4. Nu initiaza nimeni un protest impotriva lor? Mi-e scarba deja! Mi-e greata. Nu poti sa spui nici macar ”iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac”. Cretinii astia nu stiu cat s-a investit in instalatii pentru protectia mediului de catre aceste termocentrale? Nu. Pentru ca nu au avut nici macar odata curiozitatea, UNU, sa vina si sa vada.
  UE. Aleaga-s-ar prafu!

 5. Managere las o mai moale! Dai iar cu ea cum ai dat cu iarba elefantului!Dacă nu ști întreabă!!Ai oameni care cunosc problema și îți pot face materiale bune.Fii profesionist!! Ce dracu!!!Nu mai treci de la faza de can can!!

  • 70% din termo in Polonia merg pe biomasa. Doar teoretic, e clar ca de fapt e 100% carbune. Ciurel a incercat si el, dar cu un prost, cu Pisc de la Rovinari, care acum tipa prin Turceni ca el i- a invatat pe aia sa foloseasca desulfurarea, ca ei nu voiau ca sa nu incarce costurile. Si vezi ca ai mancat un ‘i’, dle director.

 6. VLAD ȚEPEȘ e singura soluție pentru România! La anul votez PRU și Bogdan Diaconu!

 7. Bogdănel, sa le moara, sa le dreagă, suna a blestem , păcat major in Conceptul Biblic! Dar la asta cu vandalizarea m-a bag si eu, dacă aplicam conceptul hunilor, ce găsesc al meu sa fie! Chiar, dacă tot le spargem geamurile si ușile, după care le dam foc, nu e bine sa golim ce au înăuntru , păcat sa ardă ce-au strâns ei pe munca noastră! Si tu Dacule, cum nu-l mai votezi ca pana acum ,pe Vadim?? Si tu i-l tratezi pe bietul Tribun? Aaa, a murit, acum i-a luat locul, PRM-lui, asta PRU, s-au rebrenduit ? Hai sa redevenim serioși, la subiect!! Dacă tot se da el, Parlamentul European, ecologist, de VW de ce nu zice nimic??? Aaa, a zis?? Si e groasa si cu VW? Cum m-a , cu aia care valoareaza cât 3978 de C.E.O.-URI, i-au tăvălit si pe ei?!!? Pentru diferența de 31,5 grame de C-O 2??? Pai noi cu cărbunele nostru aruncam 450 tone pe ora, când nu funcționam!!! Ehe, când dam blana, la podea, fa si tu socoteala: 1400(Mw) x24(h)= 33.600 tone CO2 !! Pe zi!! Transformat in ” volzvagane” Euro 5 da ca noi poluăm cât 1.400.000.000 ( da, un miliard 400de milioane de volzvagane)!! Ce zici , Bogdane? Nu-i vandalizăm si pe astea filear merkelii ai dracului!! Bai, Ciurele!! Ești din ce in ce mai prost, mai disperat si tu, si șefii tai si slugile tale! Ăștia din urma cei mai cei, ăilalți durere la basca, sunt aranjați de mult, alt Orizont!! Sau poate, exista si varianta Soluției 2!! Adică eu sunt dobitoc, pentru ca de fapt tu ești super-jmecher și-ți Pregătești strategic retragerea, aruncând cartoful la Coana UE ! Cum a scris Nea Costache Negruzii, ca L-a auzit el pe Motoc( era sa scriu Mantog??) – MULTI DA’ PROSTI? Bogdan, Dacul, Moromete, voi cum va simțiți? Aha, inteligenți!! Eram convins ca așa o sa răspundeți!! Ne simțim inteligenți!!

  • Ai dreptate cu multi da prosti, iar tu esti unul din cei multi. pai amaratu ala de vulcan din islanda a aruncat in atmosfera in 2 saptamani cat toata omeniea in 200 de ani! CO2! omenirea produce 3,6% din co2, restul mama natura. jmecheria cu mediul e pentru boborul -ecologist -cretinoid ca sa mai ia baietii niste taxe

 8. Din pacate si spre rusinea noastra „servilismul” este o traditie in istoria noastra si poate o gena in structura acestui popor…?1

 9. Au votat pentru susținerea C.E.O. , sa adunam: 21 greci+ 51 polonezi+ 8 sloveni+21 cehi + 16slovaci+ 6 supuși britanici( probabil beți) =127 !! Din 751!! Si facem si reciproca, 751-127=624!! Ăștia sunt jigodiile de vor sa ne inchida șandramaua! Celor 127 de viteji le-a scris Ciurel , ceilalți ” andrisanti necunoscuți”!! Apropo, UO(ultimaora) unde dracu le punem numele tuturor sa-i facem de ras avem hârtie ? Apropo, in statistica UE suntem a doua cea mai poluata țara iar cele 3 minuni tehnologice, Turceni, Rovinari, Craiova sunt in primele 15 cele mai poluante entități bin EU! Măcar sa fim si noi Fruntași la ceva!! In afara de Prostie unde suntem campioni olimpici de drept, veșnic!!

  • marius, aberezi politic, sau ai dispozitie sa fi impotriva lui Ciurel cu orice chip. O singura centrala din Polonia, Belchatow, produce mai mult co2 decat Romania, Bulgaria si Ungaria la un loc!

 10. Alabama si kid, deci încă mai ai timp sa înveți, citește Draga tot articolul! Servilismul unora era ,așa, laitmotivul! Baaa, rămâne Managerul Privat făra obiectul muncii si tu atât ai de spus, bla-bla-bla, gena… Pai pentru asta ești plătit, si un oligofren citea articolul pana la capăt si însăila ceva..Deci, C.E.O., Ciurel, europarlamentari jigodii, groparii energetismului românesc sublim, vom lupta,șamd….Hai, fa 5 rânduri coerente cu reperele ce ți le-am dat !! M-a întorc in 30 de minute , la treaba!!

 11. Domnilor, verificati-va sursele! Nu se inchide nicio termocentrala, si nu e vorba de o directiva UE, ci de o simpla recomandare fara forta de lege! Nu se schimba NIMIC pentru Romania in urma acelui vot, e pur si simplu o declaratie de intentie a UE cu trimitere catre 2030!!!

 12. Ati pus-o. Oricum majoritatea stateati degeaba in birouri si salariile curgeau.. pe carca cui? pe carca tarii.. Ce sa zic.. nu mai renteaza energia asta.. datorii si costuri prea mari de producere, plus ca nepotismu’ si furtu’ is la ele acasa in CO. Gud jub UE 🙂

 13. Eu nu blestem. Eu cred că aceşti parlamentozauri, indiferent de partidul ce i-a centrifugat către Europa şi le-a umplut piepţii de bucurii şi tolbele de gălbiori ar trebui să-şi autoadmi9nistreze câte un număr par de şuturi în dorsală pentru a obliga mintea să ajungă acolo unde i-ar fi locul şi să se pună în situaţia de a lăsa Gorjul fără nici o industrie. Mulţumim frumos, am înjurat, ori n-aţi înţeles nimic. Ruşine !

 14. cei mai mari dusmani ai gorjenilor sunt gorjenii. Capra vecinului s-a inventat la Gorj. Gresala lui Ponta a fost ca n-a lasat CEO cu sediul la Bucuresti. Prostia, incultura, tupeul, sunt la ele acasa in tg-Jiu. Eu sunt di Alba Iulia, ar fi grozav sa avem asemenea companie cu mii de angajati acolo. Cand ma uit cat doriti inchiderea ei…. Banuiesc ca nu-s de pe aiurea, ci localnici, care citesc presa de Gorj. Ca ala cu „GUD JUB”. UN CRETIN!

 15. Eu doar atât vreau sa zic: în Germania la radio de vorbește foarte intens despre termocentralele pe cărbune și despre scoaterea lor din ecuație datorita poluării. Evident și despre impactul pe care-l va avea asupra angajaților din aceste societăți. Părerea mea este ca România ca țară are suficiente hidrocentrale 5ca sa nu ducă lipsa de electricitate. Nemții discuta deja despre dezafectarea centralelor nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.