Severus Militaru are două probleme: una penală și una de integritate. Liberalul cu pretenții de deputat a uitat să declare că a creditat firma interpusului Berescu

militaru-berescu

Consilier județean și președinte al PNL Motru, Constantin Severus Militaru se pregătește intens pentru a candida pentru un post de deputat la alegerile de la sfârșitul acestui an, numai că trebuie să-i convingă pe primarii liberali să-l susțină, dar mai ales organele judiciare, că nu are probleme de natură penală, iar pe inspectorii ANI că e imaculat din punct de vedere al integrității.
Misiunea lui Militaru pare imposibilă în situația în care documente oficiale relevă faptul că, în ultima sa declarație de avere, depusă după ce a fost validat în funcția de consilier județean, liberalul a omis să declare interesele sale în afacerile firmei Cataltrans SRL.

Istoricul lui Severus

militaru

Firma Severus SRL Motru a fost înființată în 1992 și avea ca obiect principal de activitate ”închirierea utilajelor de construcţii şi demolare”, iar oficial, statutul de unic asociat al acesteia era deținut de mama lui Constantin Severus Militaru.
În 2005, societatea și-a schimbat asociatul, mama lui Militaru fiind înlocuită de un anume Constantin Berescu, om de încredere al președintelui sindicatului de la Cariera Roșiuța, la acea dată. Doi ani mai târziu, patronul oficial al firmei i-a schimbat denumirea din Severus SRL, în Cataltrans SRL, și obiectul de activitate în transporturi rutiere de mărfuri. În toată perioada cât Severus SRL i-a purtat numele lui Militaru, acesta nu a apărut nici măcar o singură dată, oficial, ca asociat sau administrator al acesteia, iar ulterior, mai ales după anul 2008 când sindicalistul a schimbat biroul de la Cariera Roșiuța cu unul de deputat în Parlamentul României, părea că societatea a ieșit complet din sfera sa de influență.
Numai că, odată ajuns deputat al partidului aflat la putere, cel care controla mineritul și energia din Gorj, prin directorii cu butoniere portocalii impuși la conducerea carierelor miniere și a fostelor complexuri energetice, Militaru a făcut lobby activ pentru ca interpusul Berescu și firma Cataltrans să fie băgați la încasare din contracte cu unitățile miniere din zona Motru-Mehedinți, ori cu RAAN Dr. Tr. Severin.

A garantat împrumuturile Cataltrans, dar nu a făcut mențiunea în declarațiile de avere

În 2012, după ce a încheiat mandatul de parlamentar și a pierdut alegerile pe Colegiul 4 deputați, Constantin Severus Militaru a revenit în business, tot la Cataltrans SRL, care dezvoltase unele afaceri în agricultură, la Vânători – Mehedinți, unde deținea câteva sute de hectare de teren.

facsimil1

facsimil2

Potrivit unor documente bancare, peste nici un an de când ratase șansa de a mai prinde un mandat de deputat, în 18 septembrie 2013, Militaru apare ca și ”constituitor terț” pentru Cataltrans SRL. Liberalul și-a pus la bătaie ”toate bunurile sale prezente și viitoare” în favoarea Agricover Credit IFN, o instituție financiară specializată în finanțarea capitalului de lucru al producătorilor agricoli, pentru a garanta un împrumut în sumă de 101.870 lei.
Anul următor, în octombrie 2014, Militaru garantează un alt împrumut al Cataltrans SRL, împreună cu Constantin Berescu, la același IFN. De data asta, Militaru riscă totul pentru firmă ”bunuri mobile și imobile, dar fără a se limita la contracte de vânzare-cumpărare, de prestări servicii, din contracte de muncă, de colaborare, de agent sau din decizii de pensionare, incluzând toate drepturile accesorii, precum și orice alte asemenea contracte pe care constituitorul le are sau le va încheia pe durata contractului de credit, cu bunurile dobândite prin donații, moșteniri și orice act cu titlu gratuit…” și cu toate astea, la finele acelui an societatea a înregistrat pierderi de 217.000 de lei și avea datorii de peste un milion de lei.

facsimil3

Cu toate că numele său apare, ca și garant, pentru Cataltrans SRL, în documente oficiale, acest lucru nu este menționat în niciuna din declarațiile de avere, sau interese depuse în lunile aprilie și iulie ale acestui an, adică în momentul depunerii candidaturii pentru poziția de consilier județean, respectiv după validarea mandatului.
Concret, la Capitolul V, ”Datorii”, din declarația de avere trebuie menționate inclusiv ”garanțiile emise în beneficiul unui terț”, dacă valoarea acestora depășește 5.000 de euro, lucru pe care Militaru a omis să-l precizeze în documentele depuse la Consiliul Județean Gorj și ANI, aspect care-l poate face culpabil de săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.
Potrivit unor surse, Severus Militaru face obiectul unor verificări ale Agenției Naționale de Integritate pe această temă.
Trebuie amintit că interpusul său în afaceri, Constantin Berescu, a fost reținut, pentru 24 de ore, în septembrie 2014, în dosarul pontajelor fictive de la Cariera Roșiuța. Berescu este acuzat de comiterea infracțiunii de înșelăciune după ce ar fi încasat ilegal salarii de peste 100.000 de lei, deși nu se prezenta la serviciu, la Secţia Electrică a Unităţii Miniere de Carieră Roşiuţa, unde deținea funcția de conducător formaţie de lucru. După doi ani de la momentul reținerii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru nu a definitivat cercetările.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

8 comentarii

 1. Uite asa , din pix , pardon din tastatura mai trimite Matei un dinozaur politic la cimitirul de elefanti politici din Gorj . Oare unde o fi cimitirul ? In vreo groapa din Bohorelu ? Vin si liberalii astia cu niste ,,,,candidati ,,,,,, unul mai corupt ca altul . Iar ii bate PSD ul la iarna , la scor de handbal .Se vad blaturile de la o ,,,posta .

 2. Adevărul despre Militaru.

  Toți cei care îl ajută sunt hoți ordinari oameni de slabă calitate așa ca el.

 3. Fratiolor sunteti nebuni de legat tot ce se prezinta in articolul asta sunt aberatii crase.Faceti plangere domnilor jurnalisti daca aveti probe la afirmatiile facute daca nu LINISTE.
  MILITARU este cel care merita cu adevarat sa fie deputat si acesta este ADEVARUL !
  Plange cumva Romanescu pe la redactie pe la voi 🙂

 4. Cu Militarul este FF Bine, ca voturile PNL merg la ALDE si la USR

 5. maioreanu la care i-a luat postul grivei cand i-a murit copilul

  Romanescu n-are hectare!Are numai gagici uratelul de el pe care le duce prin garsoniera de linga sediul PSD. l-A INVTAT mOREGA CA ASA DEVINE POLITICIAN DE clasa. Militaru, pe langa ha mai are o nevasta frumoasa pe care plecand in parlament s-o lase la libidinosi cu mama ei cu tot. Dar cel mai rau e ca Vilceanu, nepotul hotului Dadalau de la cultura e neam de escroci rai de tot si judetul se va griveizadadalizavilceniza. Ba, mizeriilor, voi si oile le-ati batjocorii, c-as zice la oi cu voi!

  • maioreanu la care i-a luat postul grivei cand i-a murit copilul

   va arde focul, ma si nu vedeti nimic! De ce vreti voi tot, ma orbetilor? Cand v-a chestionat Blaga asa ati spus, ca vreti voi tot? si consilieri judeteni si locali, si primari si acum tot voi? Nu mai aveti alti membrii? Pe vremuri nu candida staff-ul partidului la toate, el propunea, urmarea evolutia membrilor, recompensa pe cei vrednici nu pe cei fara rezultate! Gorjul cu rezultatele cele mai slabe lA LOCALE TREBUIA SA BENEFICIEZE DE DEMISIA CONDUCERII NU DE AVNSAREA LOR PE LISTE DE PARLAMENTARI! vOI N-AVETI MA SARACIILOR DE NICIUNELE, DE UNDE BARBATIE! vA INDESATI IN FATA, INDESAV-AR MOARTEA CUM VAD CA O FACE CU PUIETUL VOSTRU SA VA STIRPEASCA STIRPEA, URACIUNILE GORJULUI.

 6. MPrezicmafiaatorul

  Stau si ma închin ce se poate vorbi si nu a început campania ,urmează iar o campanie murdara! Este rău ce se petrece în țară !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: