Sfârşitul unei ere! Un mare producător de smartphone a ieşit practic de pe piaţă

Anul 2016 a însemnat sfârşitul pentru o mare companie producătoare de smartphone.

În ultimele lunii ale anului trecut au fost vândute la nivel global peste 432 milioane de smartphone. Dintre acestea, numai 207.900 de unităţi au fost produse de BlackBerry şi rulează cu sistemul propriu de operare.

Astfel, în prezent cota de piaţă a BlackBerry a scăzut sub un procent, fiind mai exact de numai 0,0481%, scrie Business Insider.

În schimb, în aceeaşi perioadă a anului trecut telefoanele care rulează Android au reprezentat o cotă de piaţă de 81,7% (352,7 milioane de bucăţi vândute). Apple a vândut 77 milioane de telefoane, având astfel o cotă de piaţă de 17,9%.

Succesul uriaş de care se bucura sistemul Android este explicat prin strategia adoptată de Google. Compania oferă gratuit dreptul de utilizare a sistemului, pentru telefoanele ieftine, care sunt foarte căutate în ţări precum India şi China.

Apple urmează o strategie opusă: foloseşte sistemul iOS doar pentru dispozitivele producţie proprie.

BlackBerry a fost lider de piaţă înainte de era telefoanelor inteligente. A început să piardă teren foarte repede, după lansarea iPhone.

Telefoanele BlackBerry erau apreciate pentru tastatura funcţională, care făcea foarte uşoară trimiterea de mesaje şi e-mail. Telefoanele rulează un sistem de operare propriu, BB10.

sursa: yoda.ro

Loading...

Citește și

Google revendică atingerea supremaţiei cuantice în programarea computerizată

Compania Google susţine că a construit primul calculator cuantic, care poate efectua operaţii matematice dincolo …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: