Sfintele AFACERI BISERICEȘTI! Protoieria Tg-Jiu a devenit BUCĂTĂRIE pentru FIRMA DE POMPE FUNEBRE ȘI CATERING a Mitropoliei Olteniei


Că Biserica a devenit o afacere, și una profitabilă, e deja de notorietate. Mai nou, în Gorj, pentru a putea merge ”în loc luminat, în loc cu verdeață, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea și suspinul”, trebuie să treci, negreșit, pe la Arhi San Lazarus SRL, o firmă a Mitropoliei Oltenia, înființată de Arhiepiscopia Craiovei, care e pe cale de a pune monopol pe serviciile funerare și de catering în județ.
Afacerea are sprijin total din partea preoților din Gorj care recomandă firma și la slujbe, iar pe unele biserici a apărut deja reclama acesteia. Ba mai mult, preparatele pe care societatea le oferă la pomeni sunt pregătite în subsolul Protoieriei Tg-Jiu.

„De la Domnul Dumnezeul nostru să fie…”

În luna februarie a acestui an, ”Preasfințiții părinți” de la Mitropolia Olteniei au decis să-și extindă afacerile și așa a apărut firma Arhi San Lazarus SRL, cu sediul în Craiova, strada Mitropolitul Firmilian, nr.3, adică același cu al celui mai înalt for bisericesc din Oltenia, având printre obiectele de activitate și servicii funerare și de catering.
Relativ recent, societatea a intrat și pe piața din Gorj a serviciilor funerare și a deschis spații de prezentare în Tg-Jiu și în curtea bisericii din Tg-Cărbunești, iar agenți de marketing ai firmei au devenit toți preoții din județ care recomandă enoriașilor să apeleze la serviciile Arhi San Lazarus SRL, la finalul slujbelor.
Preacucernicul părinte Paul Dolofan a pus la loc de cinste, într-un locaș special amenajat, chiar la intrarea în biserica nouă din satul Cornești – Bălești, un afiș publicitar care promovează serviciile firmei Mitropoliei Olteniei.

La Tg-Jiu, responsabilul firmei, sau cel care răspunde la telefon, este cantorul bisericesc Victor Elian Ciolacu, care ne-a detaliat ce face firma, din momentul ”inevitabilului”, și ne-a asigurat că nu-l cunoaștem pe patronul acesteia.
”Da, din momentul inevitabilului, până în momentul depunerii în pământ. Și la catering la fel, avem meniu complet, cu mesele noastre, personalul nostru…avem o locație unde gătim. Nuuu, nu la Protoieria Tg-Jiu, avem o locație…”, a declarat Ciolacu.

În realitate, pe site-ul firmei Arhi San Lazarus SRL, sediul pentru catering al acesteia figurează pe strada Unirii, nr.82, adică în clădirea Protoieriei Tg-Jiu. Cantorul Ciolacu păcătuiește voluntar pentru prosperitatea afacerii ignorând a noua poruncă: ”Să nu minți!”.
În subsolul imobilului e mare agitație în timpul zilei, atunci când bucătarii și aghiotanții pregătesc meniul pentru pomeni, iar în curtea acestuia așteaptă mașina cu care se cară mâncarea, o autoutilitară Mercedes. De partea de catering a societății se ocupă cantorul Drăgan de la Bălești.
Aceeași marcă nemțească de mașină, adică Mercedes, utilizează firma și pe post de dric pentru a căra morții la groapă, semn că ”Preasfințiții părinți” nu s-au zgârcit atunci când a fost vorba despre dotarea SRL-ului.

A aruncat Evanghelia pe cosciugul mortului din cauza concurenței

Potrivit unor surse, recent, chiar la Protoieria Tg-Jiu li s-a prelucrat preoților, în cadrul unor consfătuiri, să recomande serviciile firmei de casă și să denigreze, în fața enoriașilor, orice altă firmă de servicii funerare care le face concurență.
Popa Dolofan de la Cornești, cel mai agresiv agent de marketing al Arhi San Lazarus SRL, a mers la capul unui mort să-i facă slujbă, iar în momentul în care a văzut ca este altă firmă de pompe funebre și nu cea a Mitropoliei a aruncat Evanghelia peste capacul frigorific de la coșciug și a refuzat să mai citească, povestesc sursele citate.

Firma Mitropoliei Olteniei folosește, în Gorj, pentru formolizarea (îmbălsămarea) cadavrelor o asistentă angajată a spitalului din Tg-Cărbunești, susțin aceleași surse.
Societatea vrea să-și extindă serviciile de catering și pentru mese festive și petreceri aniversare, așa că versetul biblic „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, iar unii, care au tânjit după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu multe dureri”, a fost dat uitării de prelații afaceriști ai Olteniei.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

23 comentarii

 1. Aceasta societate vine in sprijinul celor aflati in situatia de a pierde pe cineva drag datorita faptului ca celelalte firme nu stiu decat sa profite de pe urma lor cerandu le sume fabuloase pentru serviciul prestat.Mitropolia vine cu servicii de calitate si preturi mai mult decat semnificative.Asadar voi astia ziaristi de gorjdomino facuti la apelul bocancilor nu mai aruncati cu noroi.nu stiti decat sa acuzati.mai bine dati ce va reprezinta..vai ce sexi bruneta..vai ce…sexi cantareata…..si lasati invidia la o parte.ziar de nimic.

 2. Cu ce vine în sprijinul oamenilor? Cu servicii prestate de un SRL, adică de o societate comercială?! E un sprijin sau e ceva comercial? Biserica ar trebui să facă acte caritabile…nu profitabile!
  Macar firmele de servicii funerare nu pretind că sunt „societăți caritabile”.

 3. Ce exprimare frumoasa ” Mitropolia vine cu preturi”…
  Asa a ajuns biserica…nu se mai aude nimic de fapte caritabile…ci doar de afaceri profitabile ale „Prea Sfintilor „.
  SRL-ul este o societate comercială…nu o asociație caritabilă.
  Lăsați afacerile comercianților… nu va mai lăudati cu „preturi mici”…!!!
  Preturile revin firmelor care nu pretind a fi „trimisi ai lui Dumnezeu”.
  Ati ajuns sa impuneti oamenilor sa aleaga firma voastră…ce comportament evlavios!

 4. Sa ii ierte Dumnezeu ca nu stiu ce fac!Urmariti destinele unei familii care are in componenta un popa pe parcursul a 3 generatii:parinti,copii,nepoti !Aceiasi chestiune si pentru militieni sau oricine face parte din fortele de represiune a poporului !Si pentru cei care stiu putina carte-oare pana la sfarsitul secolului XII,cand a aparut prima biserica pe teritoriul nostru(cea de la Geoagiu),stramosii nostri se ingropau cu foarte multi bani si catering!!!Ca sa nu va mai spun despre daci…!Sa nu va mai spun ca logic,cand familia e suparata,sufera,unii beau si mananca….!!!Imi aduc aminte un caz,cand la o pomana,niste betivani, sau imbatat si strigau „traiasca mortul”!Bineanteles ca au fost luati la bataie si scosi afara!Si inca ceva,caterig,catering,dar platesc impozite sau ii controleaza cineva daca pregatesc mancarea prin catacombe…!

 5. locatia unde gatim nu este la protoierie!avem noi o locatie secreta in balesti la cineva in curte.facem acolo ca avem protectie de la preotul SPINEANU!!NE SUSTINE!LUCRAM MAI LA NEGRU ACUM!NU STIU CUM ACEST CIOLACU ISI FACE SI SERVCIUL E 8ORE LA BISERICA SI LA FIRMA???

  • Frica mare la eden…….gata…..a venit sf-ul………atacati ca de asta veti falimenta……

   • Lasa ca le-a ajuns cat au luat de la oameni. Si ei si REM. Macar la REM se mai poate negocia..dar la ei nimic.. Ca ei au calitate, ca is seriosi…bla bla. Or fi patronii seriosi..dar libse strica firma cand trimit o puslama de angajat care vine la om in casa si face pe interesantul. Ce sa mai, traiasca Heaven, traiasca Lazarus, traiasca Visul Imaginatiei, traiasca Rai funerare.

   • Sa ma cac pe tine ca faliment voi dati

  • Ce treaba ai tu cu Ciolacu??? Ciuda e mare. Nu te lega de cine nu cunoști. Fiecare cum se descurca

 6. Pardon…s-a terminat cu gatitul in „fundul” curtii si cu bucataresele „de culoare ” ale lui Drăgan…
  Acum baietii sunt „finantati”, nu se mai încurcă cu „buticareli”.
  Mai nou daca intri in curtea Protoieriei mai mai Ca te ameteste mirosul de sarmale si chiftele.
  De protecția Preacucernicului Spineanu inca se bucură cei doi cantareti bisericești si „societatea caritabila” pe care o reprezintă…ca de acolo banuiesc sa vine SC.

 7. Mda, nu poti sa mai faci nimic de asa zisa biserica. Ce uita sa spuna toata lumea este ca orice busines facut de aceasta biserica nu se impoziteaza si nu plateste nici macar o taxa. Asa ca putea sa faca un tarif simbolic de 500 de lei pentru orice inmormantare facuta de ei. Niste hoti , nu le mai ajung banii.

 8. Lasa ca e bine daca sunt mai multe firme de funerare. Asa poate mai scad preturile. Mie, firma Eden mi-a luat 500 lei sa desfaca un cavou, sa mature in interior si sa dea cu var. E bine cu mai multi…nu se mai tin preturi ridicate. Plus ca, ceva se vorbeste la telefon si altceva se tarifeaza la fata locului.

 9. Pentru protopopul Câmpeanu e ceva obișnuit. Doar are destule afaceri. Să lase si pe alții să mâi fie protopop. E cu afacerile. Nu cu biserica. Acuma vrea să pună monopol si pe firma de funebre in Tg. Jiu.

 10. Pitigoi ,
  Mie in momentul in care am avut un deces si preotul s-a deplasat acasa pentru sfântă slujba auzind ca am contactat firma EDEN a fost foarte ,,maniat „deoarece PREASFINTIA SA Spineanu recomandă si te obliga oarecum indirect sa mergem pe mâna lui si sa renunți la alte firme….Sa il contactam pe Victor Ciolacu….deoarece Victor este din zona noastra si mai presus de toate este coleg de breaslă cu el….asa am facut…am mers pe mâna popii si am avut parte de o inmormantare groaznică. Ce este drept…mai ieftin decat pretul celor de la Eden cu vreo 200-300 lei….nu spun ca dupa înmormântare atunci cand am cerut sa mi se emita factura ,pretul meniului a crescut considerabil. Despre servicii si mancare nu mai vorbesc… nu mai spun cum s-au ocupat de bietul tata…nu are rost sa vorbesc.

  • Daca iti facea degeaba era bine ?Chiar nu aveti scrupule loviti in Biserica ca si cum preotii trebuie sa munceasca degeaba ,sa faca acte de caritate ,voi faceti acte de caritate .Dar ca Mitropolia Olteniei are Asociata Vasiliada si alte Asociatii ce vin in sprijinul familiilor nevoiase ,despre asta nu spuneti Cine sunteti voi sa judecati ?Sa arunce piatra cel fara de pacat .Rusine sa va fie .

 11. Oameni fara scrupule si plini de invidie.faceti si voi daca va tine .e loc pentru toata lumea.daca facea Succes .com asa ceva mai ziceati ceva?invidiosilor.lasati oamenii in pace.Biserica e mama noastra.pace voua oite ratacite!

 12. Da cine te pune sa te duci la
  Eden ? Stai fratica cu mortu in casa . Tot plageti ca eden in sus ca eden in jos. Ba baietei, baiatul sau fata sau cine este patron la eden v a scos din epoca de piatra. E frumos sa ai un dric? E frumos sa ai un capac frigiric ? Este frumos sa ai o capela
  Unde sa stai la priveghi? Voi ce ati facut pentru un om intr o situatie mai putin fericita cum
  Este o inmormantare? Eden v a oferit sansa sa ai parte de niste servici contra cost si nimic mai mult . De ce nu cauta nimeni sa vada cat costa un dric sau cat costa un capac frigorific. Rusine sa va fie!
  Si daca cu adevarat vreti sa comentati ceva urmariti cum
  Se comporta o parte dintre preoti la inmormantari , la slujbe , la un botez, la
  O cununie ,sa vezi cum nu vad decat bani cum cer ca niste nesimtiti , cum daca uiti sa i pui in prosop hartia de 100 de lei se stramba in toate felurile, cum nu te baga in seama daca esti sarac si ai un necaz , cum se bat intre ei pe banii donati de enoriasi,

 13. Tipic romanesc. Incepeti sa scoateti ochii. Daca fura cativa romani in strainatate inseamna ca toti suntem hoti? Daca intr-o localitate sunt 10 betivi notorii inseamna ca toti locuitorii sunt betvi? Daca anumiti preoti sunt cum sunt…inseamna ca toti sunt asa? Mai oameni buni, mai si ganditi inainte sa vorbiti, scrieti. Ce daca a facut Biserica firma? Se mentine concurenta si totodata calitatea. Daca nu vor fi calitativi si rezonabili la pret credeti ca vor reusi ceva? Eu nu cred.. Asadar eu zic sa ne vedem fiecare de ale noastre ca nici Edenu nu sunt cei mai cei, nici Biserica nu e perfecta, asa cum fiecare dintre noi avem ceva negativ in noi. Perfectiunea este departe de neamul nostru romanesc.

 14. Sunt din Balesti la inmormantarea tatalui meu preotul Spineanu mi-a cerut suma de 500 de lei in ziua inmormantari 100 de lei sa-i pun in prosop si 50 de lei la cantaret apoi la pomana de 6 saptamani mi-a cerut inca 300 de lei.Dintre toti preoti care au fost la Balesti preotul Spineanu este cel mai mare hot.Sa nu mai zic ca in timpul slujbei de inhumare in loc de slujba religioasa el ne recomanda la ce firme funerare sa mergem .Parerea mea este ca el are un procent de la firma respectiva din moartea parintilor nostri.

 15. Cei mai mari hoti si jepcari.Daca tot s-a adus aminte de prea fericitu Spineanu sa ne spuna el cum a intrat si pe cat a intrat ca preot la Balesti

 16. Cozariuc Cosmin

  Victor Elian Ciolacu a fost „colegul”meu la Eden.Din cate imi aduc aminte seful meu i-a dat bani sa-si schimbe acoperisul si sa se trateze la Targu Mures avand probleme cu ficatul.bani pe care ju i-a mai primit inapoi. Dupa ce sa intors de la spital l-a tradat precum „IUDA”. Asta daca vreti sa stiti povestea despre Ciolacu

 17. Fasui e disperat …e clar……nu mai are bani de ruleta!!!!!

 18. Pomohacii deschisara pompe funebre niste bulangii ordinari care se fut in cur.o sa ajungeti niste cersetori bulangiilor pt ca nu o sa mai vina nimeni la voi.SA MA CAC PE VOIDE POPONARI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.