Și-a urmat VISUL și a REUȘIT! Mădălin Sichitiu, din Târgu Jiu, lucrează la Roton Music și a mixat PIESE pentru artiști CELEBRI

madalin1

Mădălin Sichitiu este dovada vie că, atunci când îți dorești ceva cu adevărat și lupți pentru visul tău, acesta va deveni realitate. Tânărul este din Târgu Jiu, și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de 6 ani, iar de atunci nu a renunțat nici măcar o secundă la idealurile sale, așa că, acum, la 27 de ani, Mădălin lucrează cu una dintre primele și cele mai importante case de discuri independente din România.

Mădălin Sichitiu a fost elev al Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu și a absolvit cursurile unui facultăți din București. Chiar dacă studiile sale nu au legătură cu domeniul în care activează acum, Mădălin a pus pasiunea pe primul loc și a ajuns să lucreze pentru Casa de Discuri Roton Music. Pentru a afla cum a ajuns aici și ce sacrificii a făcut pentru visul său, citiți în interviul de mai jos:

Reporter: De la ce vârstă ţi-ai descoperit pasiunea pentru muzică şi când te-ai apucat serios de treabă?
Mădălin Sichitiu: Totul a început la vârsta de 6 ani, când, de Crăciun, am primit de la părinţii mei prima mea caseta cu muzică. Deşi piesele erau în engleză şi nu înţelegeam prea multe, petreceam ore întregi ascultându-o. Pur şi simplu mă fascinau vocile şi instrumentele, iar de aici înainte bineînţeles că au fost nevoiţi să-mi cumpere chitară, clape, boxe, să mă ducă la lecţii de pian şi să suporte muzica ce se auzea din camera mea în fiecare zi. Îmi amintesc că primul lucru pe care l-am făcut când am avut acces la internet acasă a fost să caut programe de compus muzică. Încă de când eram mic, preferăm să creez tot felul de lucruri în loc să pierd timpul cu jocurile din calculator. Muzica a fost pentru mine cel mai frumos joc al copilăriei. Prin clasa a VI-a deja trimiteam CD-uri cu piese compuse de mine către casele de discuri din ţară. Cel mai mult îmi doream să primesc răspuns de la Roton Music, casa de discuri cu care colaborez acum.

Rep: Lucrezi la Roton Music? De cât timp?
M.S.: La 18 ani am început să fac remixuri, ocazie cu care am semnat şi primul contract cu Roton Music. Erau nişte remixuri pentru un album Akcent, iar de atunci au urmat şi pentru alţi artişti. De asemenea, lucrez la Roton Music exact din ziua în care am împlinit 25 de ani şi mă ocup de zona de digital, care implică Youtube şi magazinele digitale.

Rep: Care este rolul tău acolo, scrii, compui, mixezi?
M.S.: Îmi place să gândesc piesele în întregime, de la instrumental până la versuri, iar pentru remixuri de cele mai multe ori folosesc doar linia vocală originală şi le reorchestrez. Am mixat şi în cluburi, am făcut remixuri, lucrez la câteva piese originale care sper să îşi găsească drumul în viitorul apropiat. Pot să spun că tot ce ţine de producţie muzicală fac cu cea mai mare plăcere.

Rep: Cu ce vedete ai colaborat?
M.S.: Am făcut remixuri pentru artişti ca Akcent, Antonia, Corina, Mike Diamondz, Crush și Alexandra Ungurenu, IME, Tegan and Sara, Ellie Goulding şi Lantana. Unele au fost lansate oficial, altele nu, iar cele mai importante sunt cele pentru Akcent care au fost incluse pe un album în Suedia, Antonia şi IME lansate pe RotonMusicTV şi cel pentru Lantana care a fost inclus, în urma unui concurs, pe albumul artistei lansat de EMI Music în Spania.

Rep: Am auzit remix-ul piesei „Zaraza” realizat de tine care deja a ajuns la aproape 1 mil de vizualizări pe youtube, crezi că această piesă te va face mai cunoscut?
M.S.: Remixul „Zaraza” este unul atipic, fiind un remix la varianta refăcută a unei piese din perioada interbelică, la care am adăugat puţin trap alături de versurile scrise de Royal GNRL. Într-adevăr, are aproape un milion pe Youtube şi are toate şansele să îl depăşească pe cel la „Marabou”, care are patru milioane. Nu se pune problema aici în a deveni mai cunoscut. Important este să ajungi la acei oameni care simt alături de tine. Muzica se simte, îţi transmite stări, iar cel care o produce îţi spune prin sunete povestea lui. Cele mai frumoase sentimente pe care le poţi trăi se nasc atunci când oamenii se regăsesc în povestea pe care le-o transmiţi.

loading...
Loading...

Citește și

Noul PREFECT de Gorj, DECIZIE privind ACCESUL în PREFECTURĂ

Cristinel Rujan nu renunță la ordinul dat de Ciprian Florescu prin care se impune un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: