sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:04

Şi-au dus bătrânii în azile

batrani-carti

Centrele de îngrijire şi asistenţă persoane vârstnice din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj sunt ocupate în prezent la capacitate maximă, în cele două unităţi fiind internaţi peste 150 de bătrâni.

Neputând avea grijă de ele, unele familii din Gorj și-au dus rudele bătrâne la azilele din județ. La noi în județ există două astfel de centre, la Dobrița și la Suseni. În Centrul de îngrijire de la Dobriţa sunt 90 de beneficiari, iar în cel de la Suseni, peste 60 de vârstnici, unităţile nemaiputând prelua alte cazuri deşi în evaluare se mai află alte şase dosare ale mai multor persoane în vârstă care solicită astfel de servicii. „În Centrul de îngrijire şi asistenţă Suseni din cadrul DGASPC Gorj sunt un număr de 61 beneficiari şi alţi 90 la Dobriţa. De asemenea, la Centrele de recuperare din Târgu-Jiu şi Bâlteni sunt alţi 165 de beneficiari. În acest moment avem 6 solicitări de internare în astfel de centre, dosarele sunt încă în evaluare, din păcate nu mai avem niciun loc disponibil, unităţile fiind ocupate la capacitate maximă”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

600 lei pe lună

O persoană care apelează la serviciile unui astfel de centru de îngrijire şi asistenţă trebuie să achite, lunar, suma de 600 lei, iar în cazul în care nu dispune de posibilităţi materiale, contravaloarea este suportată de Consiliul Judeţean, instituţia în subordinea căreia funcţionează DGASPC Gorj. „Contribuţia necesară pentru ca un beneficiar să fie internat într-un astfel de centru este de 600 lei lunar, poate fi plătită de beneficiar sau aparţinător, iar în situaţia în care nu au posibilităţi materiale, contravaloarea este suportată de Consiliul Judeţean”, a mai spus Corina Drăgan.

loading...
Loading...

Citește și

38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central

„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: