Și bătrânii mai MINT, câteodată! Octogenarul amendat „în timp ce-și săpa groapa” ARE CAVOUL finalizat de 5 ani. Preotul satului: „Da, știu cavoul… făceau la alt cavou”


„Un bătrân a fost amendat cu 60.000 de lei pentru că îşi construia propriul cavou”, ”Amendă uriașă pentru un cavou săpat la negru în Gorj. Bărbatul de aproape 80 de ani ar trebui să-şi vândă casa”, ”Șocant! Își săpa groapa și s-a ales cu amendă de 60.000 de lei!”. Sunt doar câteva dintre titlurile cu un impact emoțional uriaș care a generat o adevărată isterie la nivel național, creată în jurul octogenarului din comuna Săulești care a fost amendat pentru că ”și-a săpat cavoul cu zilierii”, fără ca aceștia să aibă forme legale de angajare.
Tragedia profesorului octogenar Vasile Grigorescu devine, în fața probelor, a contradicțiilor și minciunilor viceprimarului și preotului satului, o poveste rurală a absurdului.

Liniștea mormântală…

… din cimitirul satului Bibești, oferă o altă perspectivă asupra ”cazului” octogenarului amendat pentru muncă la negru, în timp ce-și săpa groapa, în contextul în care, printre morminte se arată cavoul bătrânului, finalizat cu aproape cinci ani în urmă.
”Avusăi trei oameni să-mi sape și mie groapa acolo și i-auzi acuma atâta amendă. Eu nu pot să sap…”, spunea octogenarul reporterilor unei televiziuni.

Vasile Grigorescu și soția sa dețin o construcție funerară, exact pe aleea principală, iar la capătul acesteia, bătrânul și cei trei bărbați pe care-i coordona construiau un alt cavou despre al cărui proprietar nimeni din comună, nici viceprimarul și nici preotul, nu știu nimic.

Viceprimarul Bușoi: „Am înțeles și eu două variante”

Ionel Bușoi, viceprimarul comunei Săulești, a confirmat că știa despre faptul că Vasile Grigorescu deține un cavou finalizat încă de acum cinci ani în cimitirul din Bibești și cu toate astea nu a scos un cuvânt despre acest lucru în fața camerelor de luat vederi ale televiziunilor centrale.

”Am înțeles și eu două variante, da. Ăsta e gata, într-adevăr. De vreo 4-5 ani”, a declarat Bușoi.
Pus în fața evidențelor, adică în fața cavoului familiei Grigorescu și în fața celui aflat în construcție, viceprimarul are altă variantă.
” Vă explic: de fapt e cavoul ginerelui care e bolnav. El a zis așa ca să nu-l mai bage și pe gineri-său, că l-a făcut ăluia. Am auzit preotul că i-a eliberat chitanță pentru el. Mă gândesc că poate nu vrea să audă copilul, adică ginerele. Are în jur de 60 de ani. Asta a fost. Eu nu cred că a greșit atât de mult, că și-a apărat ginerele, până la urmă. Să-l protejeze să nu se audă. Așa am auzit și eu. Nu bag mâna-n foc, dar așa am auzit. De la niște rude. Ginerele nu stă aici. Dacă a trecut de trei-patru ori prin sat”, afirmă viceprimarul Bușoi care i-a condus, personal pe reporteri în cimitir, dar la alt mormânt. În drumul lor spre locul indicat de Bușoi, jurnaliștii au trecut chiar pe lângă cavoul gata făcut al familiei Grigorescu.

Preotul satului: „N-am nici cea mai vagă idee al cui e, nu știu”

Cât despre proprietarul locului de veci la care lucrau cei trei muncitori coordonați de octogenarul Grigorescu, preotul satului, Mircea Eduard Mitrache nu știe nimic, dar a recunoscut cavoul familiei fostului profesor în fotografii. Și nici despre chitanța de care amintea viceprimarul, obligatorie în cazul în care vreun enoriaș se apucă de o construcție în cimitir nu și-a amintit preacucernicul părinte.
”Nu știu, nu știu nimica. Da, știu cavoul…făceau la alt cavou. N-am…n-am…, fiecare a plătit acolo locul. A plătit cine a luat, i-a plătit părintelui (fostului preot – n.n). N-am nici cea mai vagă idee al cui e, nu știu. Normal, cimitirul e în administrarea primăriei, dar ni l-au dat nouă să-l folosim, atâta. Eu v-aș sfătui să luați legătura cu purtătorul de cuvânt de la Mitropolie. Eu nu știu nimica ce-i acolo, ați văzut ce haos e în cimitir. Eu nu știu dacă mai au un loc sau nu. Omu’ vine, plătește un loc de veci, îi dau chitanța și se apucă de treabă. Eu nu sunt fiul al satului să știu dacă mai are și alte morminte. Eu dacă cere cineva loc de veci…mai puțin mă interesează pe mine ce face cu el. Nu știu dacă e al familiei profesorului. De obicei știm când vine cu crucea să o sfințim”, a declarat preotul de la Bibești, uitând parcă de Porunca a 9-a din Sfânta Scriptură.

Cavoul care nu se termină niciodată

Fostul profesor Vasile Grigorescu nu a mai vrut să dea declarații și nici nu a ieșit din casă. Vecina aflată prin curtea octogenarului a fost lovită și ea de amnezie. Și-a amintit, totuși, că soția octogenarului ajunsese, miercuri dimineața la spital la Tg-Cărbunești. ”Tanti Domnica o duseră cu salvarea la spital. Avea probleme cu inima”, a ținut să precizeze femeia.
Oamenii de la cârciuma din sat nu erau siguri că fostul profesor și cei trei bărbați lucrau la cavoul octogenarului că, ”la o astfel de construcție, oricând mai e ceva de făcut, chiar dacă ea pare că e terminată de ani de zile”. Cei șase-șapte bărbați nu auziseră de vreo rudă aflată pe moarte lui Vasile Grigorescu, dar se întrebau cum de octogenarul „să nu știe cum e treaba cu amenzile pentru că, în ultimii ani de carieră, a fost inspector fiscal. El, la rândul lui, căuta, că a fost pe zona asta, și îi lua la taxat pe ăștia care erau mici întreprinzători. El trebuia să știe cum e cu legea”, afirmau sătenii.

Reamintim, inspectorii din cadrul ITM Gorj au amendat, la finele săptămânii trecute, o persoană fizică, cu suma de 60.000 de lei, după ce a fost depistată folosind trei persoane, fără forme legale de angajare, la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti. Controlul a fost efectuat de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în relaţiile de muncă, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: