Simpozion la ITM Gorj: „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”


Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a organizat, joi, 19 octombrie, în cadrul Campaniei Europene pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2016-201, simpozionul cu tema: ’’Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”, acţiune coordonată de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA).

Conceptul campaniei se referă la condițiile de muncă sigure și sănătoase pe toată durata vieții profesionale, acestea fiind benefice pentru lucrători, întreprinderi și societate în ansamblu şi vizează, în principal, furnizarea de informaţii şi promovarea utilizării unor instrumente simple şi practice pentru angajatori şi lucrători în vederea identificării şi gestionării problemelor generate de îmbătrânirea forţei de muncă, fără a se axa exclusiv pe o categorie de vârstă, ci având în vedere lucrătorii de toate vârstele.

În contextul în care populaţia Uniunii Europene îmbătrâneşte, iar numărul persoanelor de peste 60 de ani creşte cu peste două milioane în fiecare an, Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii din România a declarat că trebuie să există o preocupare de combatere a fenomenului de îmbătrânire a lucrătorilor. ,,Pentru a combate fenomenul de îmbătrânire a lucrătorilor, angajatorii români au obligaţia să stabilească măsuri pentru asigurarea unor condiţii de muncă sigure si sănătoase pe tot parcursul vieţii profesionale a acestora”, a afirmat Inspectorul General de Stat.
Inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu, a expus obiectivele principale ale campaniei, în condițiile în care populaţia activă urmează aceeaşi tendinţă, proporţia lucrătorilor mai în vârstă, devenind tot mai mare în comparaţie cu cea a lucrătorilor mai tineri, în conformitate cu estimările demografice ale Eurostat. ”Campania are menirea de a promova munca durabilă și îmbătrânirea sănătoasă încă de la începutul vieții profesionale, să prevină problemele de sănătate pe parcursul vieții profesionale, să ofere angajatorilor și lucrătorilor modalități de gestionare a securității și sănătății în muncă în contextul îmbătrânirii forței de muncă și să încurajeze schimbul de informații și bune practici”, a precizat Romanescu.

Trebuie menționat că Inspecţia Muncii organizează în perioada 16-27 octombrie 2017, în judeţele: Sălaj, Gorj, Giurgiu şi Suceava, simpozioane în cadrul “Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă”, care se vor concretiza prin prezentări de lucrări ştiinţifice.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Un comentariu

  1. la nimeni nu i ca la noii

    Da foarte sanatoase daca stati in birouri ia plecati pe teren sa vedeti ca,in magazine de la tara lucreaza o gestionara de la 6.30 dimineata pina seara la 23,foarte sanatos cum scrie articolul concediul de odihna nici vorba fac unele ptr,altele ca sa poata sa si rezolve cate o problema ,spun patronii ca sambata si dumineca sunt libere vrajeala ,cand vine itm se inchide ochii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.