Simpozionul deontologilor „Albă ca Zăpada și cei șapte cretinei” s-a jucat „cu casa închisă”. Iată cine l-a creditat pe Daea pentru a-i denigra pe jurnaliștii gorjeni!

daea11

Acțiunea de decredibilizare a mass-mediei din Gorj, pusă la cale de așa zisul jurnalist Marius Daea, în cadrul unui proiect plătit de ”Expert Forum”, un ONG finanțat de magnatul american de origine maghiară, George Soros, a eșuat lamentabil: doar șase persoane au participat, aseară, la lansarea maculaturii denumită pompos „Raport de monitorizare mass-media și clientelismul în mass media locală din Gorj”.

O fostă tărâțerie cu pretenții de universitate din Nordul orașului Tg-Jiu a găzduit, aseară, dezbaterea organizată de Asociația ”Eurolife” a lui Marius Daea, în care câteva zeci de foști sau actuali jurnaliști au fost acuzați de clientelism politic.
Promovată intens pe platformele controlate și finanţate de oengiștii lui Soros în România, dezbaterea s-a bucurat de un real succes: șase personaje importante ale județului au venit să-l crediteze pe Daea. Primul a sosit Ion Răuț, cel care a deținut mai multe funcții în CEO și în structurile componente ale acestuia, mentorul lui Daea și omul care l-a conectat pe acesta la banii companiei energetice.

raut

Asociației ”Eurolife”, prin intermediul căruia Daea lansează acum rapoarte în care acuză media locală de clientelism politic, a primit de la CEO șapte sponsorizări, în perioada 20 decembrie 2012 – 24 octombrie 2014, pe când Răuț era director de resurse umane în cadrul companiei, care însumează 21.300 de lei.
În iulie 2012, la o lună după ce Răuț a devenit director în CEO, firma discipolului său, Media Daea SRL, s-a lipit la un contract de 7.200 de lei pentru furnizarea de ”mape documente”. Pe parcursul anului 2014, firma lui Daea a derulat un alt contract cu CEO, pentru ”servicii de tipărire și distribuire newsletter intern, format A3, 12 pagini”, în valoare de 45.000 de lei, decontat la finele anului, când Răuț își schimbase poziția în companie și devenise directorul Direcției protecție și pază.

raut1
La scurt timp după Răuț, la simpozionul în care au fost defăimați jurnaliștii gorjeni, a ajuns Dorel Chirițescu, profesor universitar la Universitatea ”Constantin Brâncuși”, vechi colaborator și apropiat al unui individ cooptat de Daea în proiectul de discreditare a mass-mediei locale.

chiritescu1
Aproape instantaneu a sosit un alt profesor universitar de la UCB, Onisifor Olaru.
Este de notorietate faptul că cei doi profesori au fost o lungă perioadă ”sursele” și cei care-i comandau insului cu pretenții de jurnalist, în prezent ”expert” în proiectul asociației lui Daea, articole calomnioase la adresa conducerii UCB.

olaru
Consilierul local Eduard Lădaru, președinte ALDE Tg-Jiu, a ajuns și el la întâlnirea cu detractorii presei gorjene. Era atât de bucuros că se reîntâlnește cu un vechi prieten, pe care de mult îl credea mort de inaniție, încât i se citea fericirea pe față.

ladaru
Și au mai ajuns doi indivizi ce păreau rătăciți în zonă care s-au recomandat a fi de la USR și căutau ”dezbaterea cu clientelismul presei”. Unul dintre ei este chiar candidatul partidului lui Nicușor Dan, tot un oengist finanțat de Soros cu 160.000 de dolari, potrivit evz.ro, la un fotoliu de parlamentar de Gorj. Copiii lui Soros se sprijină între ei, iar cei doi au venit să umple sala, dar nu au reușit.

usr
Daea se pregătise cu patru sticle de apă, la 2l, că cele la jumătate sunt mai scumpe, și două cutii de citronadă, din loturile puse în coșurile cu produse ieftine, aflate cu o zi-două înainte de a le expira termenul de valabilitate
În rest, ”simpozionul deontologilor” a fost un real succes: Daea și ”expertul” său au vorbit despre clientelismul în mass-media unei săli goale.

loading...
Loading...

Citește și

Un șofer al CEO a accidentat mortal un pensionar în Filiași!

Un pensionar în vârstă de 75 de ani și-a pierdut viața, luni dimineață, după ce …

Un comentariu

  1. Hahahahahaha!!!! Rasu plansu. Si atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: