Sind Jilţ a fost radiată! Niciun vinovat pentru falimentul firmei sindicale

jilt-marciuc

Societatea comercială a sindicatelor din zona Turceni – Mătăsari, Sind Jilţ SRL a fost radiată din registrul comerţului după ce instanţa a dispus închiderea procedurii falimentului, aşa că cei care au dus-o în insolvenţă pot dormi liniştiţi, nimeni nu va răspunde pentru asta.

Tribunalul Gorj a închis dosarul de faliment al societăţii comerciale Sind Jilţ SRL fără ca niciunuia dintre administratorii sociali ai firmei să-i fie atrasă răspunderea patrimonială pentru declinul financiar al acesteia.
După intrarea în insolvenţă şi după ce nimeni nu s-a obosit să vină cu un plan de reorganizare pentru a salva locurile de muncă, în cazul în care sindicaliştii se mai ocupă cu chestiuni de ordin social, patrimoniul firmei a fost vândut în totalitate de către lichidatorul judiciar. În aceste condiţii, sindicalistul Adrian Marciuc poate răsufla uşurat – firma a şi fost radiată de la registrul comerţului.

Istoria unui faliment anunţat

SC Sind Jilţ SRL Dragoteşti a fost înfiinţată de către Sindicatul Mine-Energie Jilţ – Turceni al cărui preşedinte era, la acea vreme, Adrian Marciuc. Prin Consiliul de Administraţie al societăţii s-au perindat de-a lungul timpului mai mulţi sindicalişti, aşa zişi de frunte, din acea zonă: Petre Mămăligă, preşedinte executiv al Sindicatului Mine-Energie; Nicolae Pagnejer, secretar executiv al aceluiaşi sindicat; Constantin Ciortan, vicepreşedintele organizaţiei sindicale amintite; Ion Moraru, fost secretar executiv USME Jilţ, şi Marin Zamfir, fost preşedinte Sindicatul EM Dragoteşti, bineînţeles oameni din anturajul liderului Adrian Marciuc.
La data de 1 martie a anului trecut, Consiliul de Administraţie, adică feţele luminate ale sindicalismului enumerate mai sus, a propus Adunării Generale a Acţionarilor, adică lui Marciuc în persoană, ca profitul înregistrat pe 2012, de către Sind Jilţ SRL, adică 115.000 de lei, să fie repartizat asociatului unic. AGA, vasăzică Marciuc, a dat aprobator din cap, iar banii au fost transferaţi în conturile sindicatului condus de către… Marciuc.
La 23 iulie, aceeaşi AGA, adică acelaşi Adrian Marciuc, a dispus ca Sind Jilţ să intre în procedură de insolvenţă, având datorii de 462.000 de lei către Direcţia de Finanţe Gorj şi 389.000 de lei către salariaţi.
Conducerea societăţii a cerut instanţei deschiderea simplificată a procedurii falimentului, nimeni neobosindu-se măcar să încerce să salveze societatea şi locul de muncă al celor peste 400 de salariaţi, adică să propună un plan de reorganizare.
Bunurile acesteia, mai precis cinci autoturisme, o Dacia Logan, două Dacia Double, un Renault Clio şi un Renault Kangoo, precum şi alte obiecte cu valoare mai mică, au fost vândute, iar procedura s-a închis şi firma a fost radiată.

Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

2 comentarii

  1. ai scapat deocamdata vine DNA

  2. SA TE UITI PE VIZOR INAINTE SA DESCHIZI USA MARCIUC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.