Sindicalistă concediată, în proces cu Minprest SA de un an jumătate


Inginera Adriana Nistor, cu doi ani în urmă vicepreședinte al Sindicatului Prestatorul din cadrul Minprest SA Rovinari, a fost concediată abuziv, la jumătatea anului trecut, de către conducerea subunității CE Oltenia. Sindicalista a acționat în judecată unitatea și a câștigat în mai pe fond cauza, instanța solicitând repunea salariatei în situaţia anterioară emiterii deciziilor contestate și salariile restante. Deoarece sentința putea fi atacată cu apel, femeia a fost nevoită să mai aștepte încă aproape cinci luni de zile pentru ca instanța să decidă un prim termen în proces. Nici în prezent însă termenul nu a fost stabilit de către Curtea de Apel Craiova.

Adriana Nistor a fost salariată a Minprest în zona Motru până în iunie 2016. Apropiată, se pare, fostei directoare a Minprest, Elena Vintilescu(în prezent consilieră personală a primarului de Motru, Gigel Jianu), inginera a fost concediată, angajatorul legându-se de activitatea așa-zis defectuasă a respectivei. Deoarece sindicalista a dat în judecată Minprest, angajatorul a trebuit să explice în fața judecătorului de ce a lăsat-o pe aceasta fără loc de muncă. Explicațiile au fost lipsite de consistență, motiv pentru care instanța de fond i-a dat dreptate reclamantei.
Instanța a admis astfel în parte acţiunea și a anulat decizia prin care pe 28.06.2016 și o zi mai târziu, Minprest o concedia pe Nistor. Sentința repune, de asemenea, părţile în situaţia anterioară emiterii deciziilor contestate și obligă intimata la plata unor despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi actualizate începând cu data de 28.06.2016 şi până la reintegrarea efectivă a salariatei, Minprest fiind obligată să achite și 900 de lei fostei salariate, drept cheltuieli de judecată.
Procesul ajunge însă la Curtea de Apel Craiova, după ce Minprest atacă sentința, iar din mai până în prezent, instanța de apel nu reușește să impună un termen în acest proces.
După ce a așteptat un an și jumătate să-și câștige dreptatea, salariata mai are de așteptat câteva luni până când va obține o hotărâre definitivă care îi va permite fie să revină în unitate cu toți banii încasați în lunile nelucrate fie să piardă această bătălie cu angajatorul.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.