Sindicalistul Roșca: „Între 80-100 de salariați ai Carierei Roșiuța ies la pensie până în martie!”


Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, a declarat ieri la un post de radio că aproape 100 de mineri de la cariera motreană se vor pensiona până în luna martie, deja din unitate retrăgându-se doi mineri, asta de la începutul anului și până în prezent. Respectivii nu sunt singurii care au depus cereri de pensionare, fiind câteva sute în tot CEO care vor să plece, lucru care va produce dezechilibre serioase în companie. Liderul sindical susține că pensionările numeroase vor impune însă o nouă organigramă, acesta fiind supărat că nu știe nici până în prezent care este bugetul unității pentru anul în curs.

„Există un plus de efort asupra salariaților. (…) Activitatea unităților miniere se va bloca, pentru că apar deciziile de pensionare a celor care vor să plece. Acest lucru va implica o nouă organigramă, deoarece nu vom mai putea funcționa cu un număr mic de salariați”, a atras atenția Roșca. Acesta susține că administrația va fi nevoie să înceapă o mișcare de personal spre producție, dar acest lucru nu va fi suficient, fiind necesare urgente angajări. ,,Plasarea personalului va da prioritate unor subunități”, susține liderul de sindicat, considerând că memorandumul pentru ajutorarea CEO nu a fost discutat suficient cu partenerul social.
„Memorandumul a fost schimbat, undeva în decembrie. Acesta are la bază două anexe, un plan de dezvoltare și decarbonizare care ar trebui să conțină planul de investiții(…) din această anexă sunt lucruri care nu se regăsesc deloc. Anexa doi este un plan de restructurare, foarte detaliat…”, a completat Roșca.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.