Sindicatele cer venituri de completare, plăţi compensatorii de până la 16 salarii şi scoaterea Termocentralei Turceni din CEO

iovan

Liderul Sindicatul Energia Turceni (FNSE „Univers”), Eugen Iovan, a declarat că, la întâlnirea de sâmbătă cu administraţia CEO, punctul său de vedere a fost total diferit faţă de cel al lui Constantin Mitrescu de la FNME. Acesta susţine că restructurarea companiei trebuie făcută cu susţinerea financiară din partea statului pentru personalul ce va trebui disponibilizat dar şi scoaterea Termocentralei Turceni din Complexul Energetic Oltenia şi să funcţioneze ca o entitate separată.

După întâlnirea sindicatelor cu directori ai CEO, Eugen Iovan a mai precizat: „Nu este vorba despre 3.000 de disponibilizări, ci de 2.000, 1.000 urmează să fie externalizaţi. În al doilea rând, am mandat din partea salariaţilor de la Energia Turceni să nu fiu de acord cu reduceri mai jos decât cele de la nivelul anului trecut. Mai exact, noi cerem să beneficiem de drepturile salariale din 2014. Nu în ultimul rând, vrem ca Termocentrala Turceni să fie exclusă din CEO şi să funcţioneze independent, fără partea minieră, sau, o altă variantă acceptabilă pentru noi este ca unitatea noastră să funcţioneze aşa cum a funcţionat din 2004 până în 2012, ca un complex energetic, cu carierele aferente. Alt lucru: sindicatele au convenit ca 2.000 de persoane să beneficieze de ajutorul de completare în caz de disponibilizare, adică 17 milioane de lei vechi pe lună, timp de doi ani de zile, plus salarii compensatorii de la companie. Asta s-a discutat în realitate astăzi cu administraţia CEO. S-a încercat să se găsească soluţii pentru a reduce din cheltuieli dar fără a afecta major veniturile angajaţilor. Mitrescu nu vrea pur si simplu să negocieze având cereri care îmi par că nu au nicio legătură cu realitatea”, a spus liderul Sindicatului Energia, organizaţie cu aproape 2.000 de membri.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.