Sindicatele din Educație cer vaccinarea gratuită a profesorilor, conform Contractului Colectiv de Muncă


Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a trimis o scrisoare deschisă către ministrul Educației în care solicită vaccinarea gratuită pentru cadrele didactice, conform prevederilor asumate în contractul colectiv de muncă. În documentul semnat de Simion Hăncescu acesta precizează că ”există unități de învățământ în care sunt epidemii de gripă”. Pe de altă parte Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a spus că „în niciun caz nu putem vorbi despre epidemie”.
Cert este că profesorii au dreptul la vaccinare gratuită împotriva gripei, conform prevederilor asumate în contractul colectiv de muncă.

„Personalul din învățământ beneficiază gratuit de vaccinare împotriva bolilor infecto-contagioase, în caz de epidemii. Contravaloarea vaccinurilor va fi suportată, în conditiile legii, din bugetul angajatorului”, este menționat în articolul 47, alineatul 6 din Contract.

În cazul gripei, dacă într-o săptămână numărul de cazuri diagonosticate depașește numărul de cazuri estimate, atunci putem vorbi despre o săptămână epidemică. După trei săptămâni epidemice este declarată epidemie. Deja nouă școli din Capitală au fost închise timp de trei zile, pentru a limita răspândirea virusului gripal.

Loading...

Citește și

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu, inaugurat

Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuşi” a fost inaugurat miercuri la Târgu Jiu în prezenţa autorităţilor locale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.