Sindicatele din FNME s-au SĂTURAT! Ce a DETERMINAT concedierile din CEO!


Sindicatele din cadrul FNME au cerut ANRE să ioa măsuri urgente, acuzând că CE Oltenia este în continuare defavorizat. Liderii cer o întâlnire cu şeful ANRE, Niculae Havrileţ, iar în caz contrar, ameninţă cu proteste la sediul acestei instituţii din Bucureşti.

Liderii FNME au postat pe un site de socializare ce intenţionează să facă în perioada următoare. De asemenea, aceştia consideră că din cauza pasiovităţii ANRE, Complexul Energedic din Gorj este nevoit să facă masive concedieri.

Mii de concedieri

Iată revendicările FNME, federaţie condusă de Dumitru Pârvulescu: „Sindicatele afiliate la Federaţia Naţionala Mine Energie, din cadrul Societătii Complexul Energetic Oltenia S.A., doresc urgent o întâlnire cu conducerea Autoritatii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei pentru discutarea problemelor cu care se confruntă societatea şi care din cauza discriminării la care este supusă a determinat si determină mii de concedieri.
Va aducem la cunoştinţă că, dacă nu doriţi acest dialog în perioada următoare, Federaţia Naţionala Mine Energie va picheta sediul Autoritatii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei din Bucureşti.

Revendicările noastre sunt:

• Acordarea de rezervă tertiară lentă (RTL) în regim reglementat pentru 500 MWh, care ar asigura venituri suplimentare pentru activitatea de mentenanţă;
• Eliminarea ecartului de 250 lei/MWh impus producătorilor, dintre preţul minim şi cel maxim admis pe Piaţa de Echilibrare; eliminarea obiigativităţii achiziţiei de certificate verzi pentru energia consumată în procesul de producţie, pentru exttacţia cărbunelui utilizat în ccntralele CEO;
• Eliminarea tarifului de introducere a energiei electrice în SEN – TG pentru toţi producătorii . CE Oltenia este defavorizat din acest punct de vedere având toate sucursalele ce injectează în SEN în zonă unde TO este de 3.48 ki/MWh, iar in alte zone acest tarif este zero.
Menţionam că şi Oficiul Concurenţei a sesizat această anomalie, deoarece toate tranzacţiile de energie electrică se efectuează cu „TG inclus”.
• Eliminarea obiigativităţii de plată a energici electrice reactive consumată, având în vedere că grupurile CE Oltenia asigură o bandaă de energie electrică reactivă de 20 MVA pe fiecare grup energetic aflat in funcţie;
• Eliminarea articolului nr.22. punctul 3. litera b. din Ordinul ANRE nr.78/2014 care dă posibilitatea introducerii de oferte coiniţiatoarc la PCCB”, au mai solicitat sindicaliştii.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.