Sindicatele, pe nisipuri mișcătoare: cine a avut salarii de 23.000 de lei, afaceri cu firmele sindicale și mașini de lux pe banii CEO, un pas în spate!

miting-sindicate

În ciuda declarațiilor de presă și  a anunțurilor cu privire la formarea unui alt sindicat construit de foștii lideri din eșalonul doi al FNME, angajații CEO – îndeosebi cei din cariere – spun că lucrurile nu sunt tocmai „roz”. Mai mult, oamenii sunt nemulțumiți de foarte mulți ani de liderii de sindicat și nu pot sta pasivi să vadă că mișcarea sindicală va fi confiscată acum de „locotenenții” lui Condescu, care s-au detașat recent de acesta. Pe de altă parte, atât Ion Rușeț, cât și ceilalți lideri au anunțat că vor susține, în negocierile cu CEO, recăpătarea unor drepturi pierdute la negocierile anterioare. Mai mult, Ion Rușeț a afirmat că pentru noul sindicat, conducerea va fi aleasă prin vot uninominal.

Cert este că Ion Rușeț, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nicolae Bădița și alți câțiva foști lideri ai FNME au declarat că se rup de federația lui Condescu cu aproximativ 10.000 de oameni. Numai că afirmația lor este contestată vehement de unul dintre angajații carierei Pinoasa: „Nu e adevărat, mint cu nerușinare! Oamenii nu au depus nicio adeziune. Ca să depui o adeziune trebuie să existe o organizație, or, noul sindicat al lui Rușeț, la fel ca al lui Condescu, nu există. Trebuie făcut alegeri din care să rezulte cu totul alți lideri, nu tot ei… Angajații de la Pinoasa sunt revoltați, să știți, pentru că și acum, în al 12-lea ceas, se minte cu nerușinare. Nu au adeziuni, ci profită de cele reconfirmate anul trecut, deci nu există 10.000 de oameni în sindicatul lui Rușeț, nici scriptic, nici altfel. Să se înțeleagă: oamenii nu-l mai vor pr Golea, Mitrescu, Condescu, Rușeț, Marciuc sau Iovan. Gata! Ca într-adevăr să se facă dreptate și mai ales un sindicat adevărat, trebuie îndepărtați toți cei care s-au înfruptat până acum cot la cot cu Condescu, pe spinarea noastră”, a spus angajatul de la Pinoasa.

 Constantin Crețan vrea alegeri generale și vot uninominal

Vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor din Electricitate (FNSE) „Univers”, Constantin Crețan, a semnat un comunicat de presă prin care atenționează foarte clar angajații Complexului Energetic Oltenia, asupra faptului că mișcarea sindicală riscă să fie confiscată de foștii „locotenenți” ai lui Condescu.  Constantin Crețan a semnat ieri un comunicat de presă, în numele mai multor organizații (Sindicatul „Lignitul Oltenia” Rovinari, Sindicatul „Viitorul Nostru” Seciuri, Sindicatul „Solidaritatea 2013” Lupoaia, Sindicatul Minier de Subteran Dragotești și Sindicatul „Univers” Jilț, membre ale FNSE „Univers”, reprezentativă la nivelul CEO), „ca urmare a unor declarații apărute în presă neconforme cu realitatea, aducem la cunoștința opiniei publice, minerilor și energeticienilor, că în sistemul energetic este pe cale să se producă o anomalie. Asistăm toți la un război fratricid. Organizațiile noastre independente, apărute ca o necesitate a anihilării mafiei sindicale și din administrație, nu susțin niciuna dintre părțile sindicale  conduse de Rușeț și Condescu într-un război fratricid care urmărește doar salvarea unor lideri compromiși, cum ar fi Condescu, Rușeț, Marciuc, Iovan, Bălăceanu, Căldărușe, Roșca, Bădița și alții care de mult timp nu mai reprezintă interesele membrilor de sindicat. Cu toții au beneficiat de afacerile din societățile sindicatelor, de afacerile din sport, de banii din fomndul de 6,5 la mie, de salariile barosane de peste 23.000 pe lună și de mașinile de lux. Noi, sindicatele independente, solicităm alegeri generale prin vot uninominal și liderii compromiși să nu mai candideze pentru nicio funcție în structura sindicatelor. Administrația Complexului Energetic Oltenia trebuie să fie imparțială și să nu se amestece în treburile sindicatelor și le cerem să treacă la negocieri cu federațiile reprezentative pentru a îndrepta erorile de la Contractul Colectiv de Muncă privitor  la cota de cărbune și energie, creșterea salarială și alte drepturi. Spunem un NU hotărât politizării mișcării sindicale și cerem tuturor salariaților să nu se lase păcăliți de indivizi care au distrus mișcarea sindicală din Oltenia”, a mai arătat Constantin Crețan în comunicatul de presă transmis ieri.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.