Sindicatele și administrația au decis: 200 de disponibilizări în CE Oltenia în 2018!


În cadrul Comisiei Mixte Administrație-Sindicate de ieri, liderii sindicali au fost de acord cu conducerea CE Oltenia în privința faptului că anul 2018 nu va fi lipsit de disponibilizări. Cele două părți au convenit însă ca maxim 200 de angajați să părăsească compania cu salariile compensatorii. Cei vizați sunt angajații în apropierea pensiei, bolnavi dar și cei care ar putea pleca la cerere, ultimii doar cu acordul administrației.

Pentru stabilirea bugetului CEO de anul viitor, sindicatele din societatea de stat au fost consultate în legătură cu numărul de viitori disponibilizați din minerit și energie. Sindicatele au spus că acceptă 200 de disponibilizări colective și nu 750 cât erau prinse în program, vizați fiind doar pensionabili, angajații cu probleme medicale care își doresc retragerea și cei care vor să părăsească compania la cerere dar, doar cu acordul administrației.

Disponibilizările anunțate și de Petcu! Din octombrie…

Sorin Boza, directorul general al CEO, a fost de acord cu acest număr, care va fi prins în buget privind cheltuielile care s-ar face cu viitorii plecați. De altfel, prin unitățile miniere au început de câteva luni să se întocmească liste cu pensionabilii, pentru ca administrația să-și facă o părere la acest capitol.
În 2017, pe Ordonanța 39, mai puțin de 1000 de salariați au părăsit CE Oltenia, prin disponibilizare colectivă.
La vizita sa la Târgu-Jiu de la finalul lui octombrie, ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat că CEO va face disponibilizări anul viitor, fără a spune o cifră, deși în piață se vehicula că nu 750 ci chiar 900 vor pleca din societatea de stat în 2018. „S-ar putea să avem plecări voluntare din companie. Acest lucru nu putem să îl împiedicăm. Se va aplica Ordonanţa nr. 39 cu venitul de completare“, a declarat ministrul Energiei, la Târgu-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Avem un stadion! Ce facem cu el? Arena sportivă de 30 de milioane de euro, din centrul municipiului Tg-Jiu, E PUSTIE! Propunerea ȘOC a Clubului Pandurii către primărie!

Stadionul din Tg-Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, este pustiu, la …

3 comentarii

  1. Bai, voi sunteti normali? Dati afara personal caliicat si angajati pri MINPREST personal de calitate indoielnica! Fiecare conducator de sucursala cauta sa castie si el ceva din afacerea asta, ca e si el om! Pentru eventualele paube produse , Minprest e asigurat?

  2. Din cîte stiu au apărut oferte pentru cei dați afară anul trecut să fie reangajati prin Minprest cei cu meserii mai deosebite,cazangii,turbinisti,operatori,sudori,oameni cu un nivel de salarizare decent cînd au fost dați afară, adusi pe salariul minim! Au refuzat toți avînd un nivel de demnitate proprie,o caracteristică pe care cei din administrație nu doar că nu o au,nici nu au auzit de ea! Ce să mai vorbim de cei din sindicate,trepadusi care curînd vor trebui să înceapă să reinvete să joace după hora politică cîntată de partid!

  3. Boza se laudă că are profit, dar concediază salariații

    Sorin Olaru nu știe nimic altceva decât să de-a oamenii afară.
    Boza la fel ca Ciurel și Ciobotărică disponibilizează al doilea an de când este director. Halal director si mai si minte de un an că echilibrează salarile….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: