„Sinecuristul sadea” Chepeneag îi dă replica lui Dan Vâlceanu


,,Minciună, bătaie de joc și dezinformare” așa își intitulează social-democratul Valentin Chepeneag demersul său public la adresa deputatului Dan Vâlceanu, lider al PNL Gorj, care l-a numit pe fostul director al Muzeului Național Brâncuși drept un ,,sinecurist sadea”. Chepeneag consideră, după luni bune de tăcere, că ar fi venit timpul să clarifice afirmațile făcute la adresa sa, în special cele venite dinspre PNL, și în special dinspre președintele Vâlceanu.

Într-o perioadă neagră pentru Dan Vâlceanu, liberalul șef fiind înghesuit în spațiul public local și național cu acuzații grave privind actele făcute la adresa unor finanțiști, pesedistul Chepeneag consideră că ,,a venit timpul” să explice că el și-ar fi făcut treaba la Muzeul Brâncuși, din martie 2019 când a fost numit ca interimar fiind acuzat că este, cum singur subliniază, drept „ un sinecurist sadea”, care și-ar fi bătut joc de memoria lui Constantin Brâncuși.
Chepeneag spune că ar fi fost acuzat, pe nedrept, că nu ar avea obiectul muncii, fiind remunerat pentru nemuncă și că muzeul pe care îl conducea, exista doar pe hârtie. ,,Vă informez, domnule președinte Dan Vîlceanu, că la momentul numirii mele în funcție nu exista nimic altceva decât o lege ( scrisă pe genunchi, probabil noaptea, la lumina felinarului), care nu respecta celelalte legi aflate în vigoare la acea dată. Mi-am dat seama că există doar o apă pe care trebuia și trebuie să plutească corabia, acea corabie „ inexistentă” de facto, ci doar de jure….și m-am apucat să o construiesc. Este foarte ușor să ieșim în spațiul public și să aruncăm cu noroi în stânga și în dreapta, dar este foarte greu să iei ceva de la „ ZERO” și să pui pe picioare o instituție de cultură de interes național, așa cum am făcut-o eu. Vă aduc la cunoștință că în timpul mandatului pe care l-am avut am reușit să îi dau acestei instituții forma juridică de care avea și are nevoie orice instituție pentru a putea funcționa”, comunică Chepeneag, făcându-și un bilanț de activitate a lunilor de funcție. ,,Iată că această „ sinecură sadea”, așa cum ați spus despre mine că sunt, a reușit să facă în cele cinci luni de interimat cât n-ați reușit dumneavoastră în trei ani de când exista legea în vigoare. De ce am reușit? Pentru că nu am confundat cultura cu politica și pentru că am pus interesul național mai presus decât interesul personal, dovadă făcând și lipsa remunerației mele câtă vreme am ocupat acea funcție”, a completat tânărul social-democrat, destituit din funcție urmare a unor declarații făcute pe același cont de socializare unde a publicat acum mesajul pentru liberalul Vâlceanu.

Atac și la numirea Denisei Șuță!

Chepeneag solicită apoi explicații vizavi de numirea ,,nepolitică” a înlocuitoarei sale, Denisa Șuță la conducerea Muzeului Brâncuși. ,,Despre afirmațiile pe care le-ați lansat în ultima vreme în spațiul public cu privire la faptul că actualul manager al Muzeului Național ” Constantin Brâncuși” nu a fost pus politic ci „ în urma consultărilor cu presa, opinia publică și societatea civilă”, v-aș ruga insistent să spuneți unde s-a ținut această consultare, ce oameni de cultură din Gorj au participat la dezbatere și când a avut loc concursul de proiecte de management conform OUG. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură. Nu subestimați și nu jigniți inteligența românilor”, a încheiat Valentin Chepeneag.
PNL Gorj a criticat cu luni în urmă numirea lui Chepeneag pe funcție, iar PSD a avut un demers similar, mult mai slab.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.