Singurul investitor pe care-l cunoaște Octavian Lupulescu este evazionistul Pîrvuțoiu

lupulescu-foto-colaj

Investitorii anunțați, pe toată perioada campaniei electorale, de candidatul liberalilor la Primăria Tg-Jiu, Octavian Lupulescu, n-au mai ajuns în oraș. Sau cel puțin nu i-a văzut nimeni.
Cert e că singurul investitor pe care-l cunoaște Lupulescu este prietenul său de vânătoare, Silviu Pîrvuțoiu, la firma căruia au avut loc percheziții, în urmă cu trei luni, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3,3 milioane de lei.  

 

Cât de serioşi sunt liberalii

La finele lunii februarie a acestui an, la puțin timp după ce a fost desemnat candidat din partea PNL la Primăria Tg-Jiu, Octavian Lupulescu anunța public că a purtat deja primele discuții cu doi investitori care și-au manifestat intenția de a-și deschide afaceri în orașul de pe Jiu.
„În două săptămâni maxim, oamenii de afaceri vor veni şi probabil îi vom prezenta şi în conferinţa de presă a partidului pentru a arăta că noi suntem serioşi. Sunt interesaţi să vină. Au stat deja de vorbă cu noi. Oamenii sunt dispuşi să investească la Târgu-Jiu. O să-i cunoaşteţi”, afirma Lupulescu, la acea vreme.
Peste exact două săptămâni, liberalul declara că o delegație din Italia a investitorilor a fost la Tg-Jiu însă, străinii ”s-au arătat dezamăgiţi de modul în care primăria a amenajat aleile din cele două parcuri care găzduiesc operele brâncușiene pentru că și-au murdărit pantofii în nămolul de pe alei şi au admirat ciorile care s-au înmulţit peste măsură”.
Probabil, din cauză că italienii își murdăriseră pantofii, Lupulescu nu i-a prezentat în conferința de presă, așa cum anunțase, ca să arate cât este de serios și a spus, ulterior, că investitorii au ales alt județ pentru a-și dezvolta afacerile.
Nu peste mult timp, Lupulescu susținea că un alt grup de afaceriști, de data asta din Iugoslavia, va veni la Tg-Jiu pentru a studia oportunități pentru investiții. Din nou a fost avansată o dată a întâlnirii cu aceștia, însă nimeni nu i-a văzut, pentru că liberalul, deși zice că vizita oamenilor de afaceri a avut loc, nici aceștia nu au fost prezentați în vreo conferință de presă pentru a-și anunța intențiile.

Prietenie cu un evazionist

pirvutoiu

Dacă investitorii străini au fost invizibili în această perioadă, cei neaoși sunt cât se poate de prezenți în preajma liberalilor.
Unul dintre oamenii de afaceri apropiați lui Octavian Lupulescu este Silviu Pîrvuțoiu, a cărui firmă, Antimpex SRL, deține mai multe magazine specializate în vânzarea de piese auto.
Pe Pîrvuțoiu și Lupulescu îi unește aceeași pasiune, pentru vânătoare, liberalul fiind membru în Comitetul director al Agenției județene de Vânătoare și Pescuit Gorj.
La finele lunii februarie a acestui an, poliţiştii de la investigarea infracţiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat mai multe percheziții în țară, fiind vizată și firma lui Pîrvuțoiu.

piese-pirvutoiu
Oamenii legii au descins atunci la magazinul de piese auto al Antimpex SRL , situat pe centura orașului, întrucât din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2012, administratorii unor societăţi comerciale ar fi constituit un circuit evazionist prin care ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor, cheltuieli fictive privind vânzarea – cumpărarea de piese auto şi materiale consumabile, precum şi efectuarea unor reparaţii la mai multe autovehicule şi utilaje prejudiciul creat, prin desfăşurarea acestei activităţi infracţionale fiind de aproximativ 3,3 milioane de lei.
Anul trecut, din cauza unor datorii la bugetul de stat, Administrația Finanțelor Publice i-a pus sechestru lui Pîrvuțoiu pe două autoturisme de lux, un Mercedes-Benz și un BMW X5, din acel moment, afaceristul și-a mutat firma în București.

loading...
Loading...

Citește și

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“ din Targu Jiu mai are de asteptat

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“ ar fi trebuit să funcţioneze în Casa „Barbu Gănescu“ începând cu …

Un comentariu

  1. grivei catelul pesedist

    Niste evazionisti si papagali liberalii astia . Sunt pesedisti sub acoperire .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.