duminică , 23 februarie 2020 - 16:46

Sistem de plată a parcării prin SMS în Tg-Jiu! Iată cu cât crește tariful pentru o oră de parcare!


Municipalitatea a decis să implementeze sistemul Tpark® de plată a parcării prin SMS în Tg-Jiu, după mai mulți ani de promisiuni și eșecuri din partea celor care au condus Direcția Publică de Patrimoniu.
Astfel, șoferii vor putea achita, printr-un simplu mesaj de pe telefonul mobil sau prin aplicația smartphone, prețul parcării, contra unui comision de maximum 15% din suma de plată.
Pentru implementarea acestui sistem modern de plată pentru utilizarea parcărilor publice, Primăria Tg-Jiu va încheia un protocol cu firma Piconet SRL din Timișoara, pentru următorii trei ani.

Consilierii locali votează, luni, 27 ianuarie a.c., un proiect de hotărâre privind implementarea sistemului de plată ”Tpark” pentru achitarea tarifului de parcare prin telefonul mobil sau prin aplicația smartphone, în parcările publice din Tg-Jiu și încheierea unui protocol de colaborare cu Piconet SRL.
Punerea în funcțiune a acestui sistem modern de plată este considerat de ”maximă urgență”, iar prin acesta se urmărește fluidizarea circulației rutiere în Tg-Jiu.
În referatul înaintat Consiliului Local Tg-Jiu de către Direcția Publică de Patrimoniu se menționează că implementarea acestui sistem de plată nu implică nici un cost pentru administrația publică locală, firma nereținând comisioane sau alte taxe din veniturile rezultate din plata parcării, banii fiind virați, integral, în contul Primăriei Tg-Jiu, iar municipalitatea nu va plăti pentru mentenanța sau dezvoltarea sistemului.
Pentru trasarea unui cadru general în vederea efectuării plăților de către utilizatorii ”Tpark”, Primăria Tg-Jiu va încheia un protocol, pe o perioadă de trei ani, cu societatea Piconet SRL din Timișoara, care se va oblige și să-I instruiască pe polițiștii locali cu privire la efectuarea controalelor și aplicarea amenzilor.
Pentru a utiliza serviciile de plată a parcării, șoferii vor plăti o taxă sau comision, pentru fiecare staționare în zonele de parcare, care nu va depăși 15% din tariful aprobat.
Spre exemplu, în parcările publice din Tg-Jiu, tariful este de 2 lei pe oră, astfel SMS-ul de comandă este taxat suplimentar cu 0,3 lei.

Cum funcționează

Sisteme similare sunt deja active în Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Deva, precum și în alte orașe din țară.
Șoferii trebuie să trimită, la un număr scurt, care va fi afișat în toate parcările, un SMS cu numărul de înmatriculare al mașinii imediat ce au ocupat locul în parcare și să aștepte o notificare (un SMS de răspuns) de confirmare a plății.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.