SITUAŢIE CRITICĂ în Gorj. SUTE de firme RADIATE. Care vor fi PIERDERILE


Dan Vâlceanu acuză guvernul PSD-ALDE că a radiat sute de firme din județul Gorj printr-o lege dată în 2016, care și-a produs efectele în martie.

Liderul PNL Gorj a spus, vineri, într-o conferință de presă, că românii care dețin un PFA sau o întreprindere individuală și au înregistrat la Registrul Comerțului mai mult de 5 coduri CAN sunt grav afectați. Registrul Comerțului n-a făcut niciun fel de informare privind obligativitatea de a face modificările necesare pentru a nu le fi radiate societăţile. Conform deputatului, numai la Gorj au fost radiate din oficiu peste 850 de firme. Dintre acestea, peste 600 sunt PFA-uri și peste 200 întreprinderi individuale. Problema este că sute dintre aceste firme primeau subvenții APIA sau fonduri pe AFIR de peste 1 milion de euro, iar, acum, fiind radiate, trebuie să dea banii înapoi. “Pe 19 martie 2019, s-a îndeplinit termenul prevăzut de lege pentreu cei care au mai mult de 5 coduri CAN să fi mers şi să-şi fi rezolvat această problemă reglemetată de Legea 182/ 2016. Pentru că Registrul Comerțului n-a făcut niciun fel de informare a antreprenorilor, numai în judeţul Gorj există 627 de PFA-uri care au fost radiate din oficiu şi 231 de întreprinderi individuale. Dintre acestea, 203 primeau subvenţiii de la APIA, altele de la AFIR în valoare de peste 1 milion de euro. Situația este critică. Vor trebui să dea banii înapoi acum. Asistăm la un act normativ pentru care nu s-au luat în considerare efectele”, a declarat Dan Vâlceanu.

loading...
Loading...

Citește și

DEPUTAT de Gorj, DEMERSURI pentru a afla ADEVĂRUL în cazul Sorinei

Alin Văcaru i-a interpelat pe miniștrii Justiției și Muncii în urma scandalului adopţiei fetiței din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: