Situație delicată pentru Minprest! Trebuie să restituie CEO o jumătate de milion de euro. Banii provin din drepturi neacordate salariaților


Acționarii Minprest Serv SA vor lua în discuție, la jumătatea lunii viitoare, măsurile dispuse de Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova printre care și restituirea către acționarul majoritar, Complexul Energetic Oltenia, a sumei de 2,2 milioane de lei. Banii provin din prețul de cost al serviciilor prestate de către Minprest, în care erau incluse tichete de masă și tichete cadou, drepturi neacordate, în realitate salariaților.

În urma unui control al DGRFP Craiova care a avut loc la începutul lunii aprilie a.c, la Minprest Serv SA, inspectorii financiari au stabilit că societatea a încasat, în mod nelegal, venituri de 2.288.492 de lei de la CEO și au dispus, ca măsură, în sarcina conducerii firmei ca banii să fie restituiți.
În legătură cu acest aspect AGA a Minprest va trebui să ia o hotărâre luna viitoare, mai ales că un raport detaliat al juristului societății se menționează că există o dispoziție obligatorie a inspecției economico-financiare care a stabilit că societatea a prejudiciat acționarul majoritar, adică CEO, cu această sumă.
”Prin facturarea lunară de către Minprest, în anul 2016, a prestațiilor efectuate luând în calcul cheltuielile care nu se regăsesc în evidența contabilă și nu pot fi justificate cu documente referitoare la tichetele de masă și tichetele cadou, acestea nefiind acordate salariaților, societatea noastră a prejudiciat acționarul majoritar Complexul Energetic Oltenia SA cu suma de 2.288.492 de lei și 15.348 de lei, reprezentând daune interese”, se arată în documentul menționat.
În aceste condiții, situația financiară a Minprest va fi grav afectată, având în vedere că suma pe care trebuie să o restituie CEO reprezintă aproape 10ceri % din cifra de afaceri a societății în anul precedent.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.