Situație LIMITĂ la Complex! Nu sunt BANI!

cariera-excavator-carbune

Compania se află într-o situaţie limită, iar dacă nu va realiza venituri suficiente şi nu va reduce cheltuielile la maxim, riscă falimentul, chiar şi dacă societatea va intra în procedură de insolvenţă, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, directorul general adjunct al CE Hunedoara, Petre Nica, pe fondul protestelor desfăşurate la Mina Lupeni.

Potrivit acestuia, din sumele de bani încasate pe serviciile de termoficare şi din fondurile economisite prin recuperarea unor materiale din lucrările vechi, activitatea de producţie minieră s-ar mai putea derula până pe 13 ianuarie sau chiar până la sfârşitul lunii, în anumite condiţii.

Riscă falimentul

Directorul general adjunct al CEH a precizat că, în paralel, trebuie reduse cheltuielile la maxim, iar una dintre modalităţi ar fi programul de întrerupere temporară a activităţii (ITA) pentru personalul auxiliar, în prima zi din fiecare săptămână a lunii ianuarie, scrie agerpres. „Dacă nu vom face venituri suficiente şi nu vom reduce cheltuielile la minim, vom risca falimentul. Pentru că orice firmă poate duce factura scadentă neachitată la judecătorul sindic şi cere falimentul. Judecătorul nu poate lua altă decizie, decât să declare falimentul. Or, ca să evităm toate aceste prezumtive probleme în perioada în care se aşează noul guvern şi primim ajutorul de stat, suntem nevoiţi să aplicăm măsuri de creştere a veniturilor – şi de asta am pornit termocentrala Paroşeni, dar şi de reducere a cheltuielilor. De aceea am dat decizia cu ITA, pentru că este o parte din activitate în care ne descurcăm cu patru zile pe săptămână. De aici au plecat toate supărările oamenilor”, a explicat Petre Nica.
Directorul general adjunct al CEH a mai arătat că programul de reducere a săptămânii de lucru pentru personalul auxiliar a fost stabilit doar pentru luna ianuarie. Dacă situaţia financiară a companiei se va îmbunătăţi, nu este exclusă renunţarea la acesta, după consultarea Consiliului de Administraţie al CEH, a precizat Nica.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: