SMEO a câștigat majoritatea oamenilor din bazinul Rovinari, conform sindicaliștilor Bălăceanu și Căldărușe

caldaruse

Președintele sindicatului Energia Rovinari și unul din inițiatorii sindicatului „Tudor Vladimirescu”, Constantin Mitrescu, susține că  sindicaliștii Gabriel Bălăceanu și Gabriel Căldărușe dezinformează.

Angajații Complexului Energetic Oltenia se întreabă zilele acestea dacă să aleagă noul Sindicat Mine Energie Oltenia, condus de fostul prim-vicepreședinte al Federației Naționale Mine Energie sau să meargă pe mâna sindicatului „Tudor Vladimirescu”, condus din umbră de președintele FNME, Marin Condescu. Luptele grele se dau pe membrii de sindicat din bazinul minier Rovinari.  Fostul lider sindical de la Cariera Tismana I, Gabriel Bălăceanu, susține că  majoritatea minerilor și energeticienilor din zona Rovinari se îndreaptă spre Sindicatul Mine Energie Oltenia și critică faptul că oamenii lui Marin Condescu au folosit numele revoluționarului Tudor Vladimirescu pentru denumirea noului sindicat. „Oamenii au văzut ce se întâmplă în această perioadă cu sindicatele din minerit și energie și au posibilitatea să aleagă între a rămâne în sindicatul lui Condescu și a alege altceva, adică o ultimă șansă pe care trebuie să o acorde mișcării sindicale. La ora actuală, minerii de la Cariera Tismana I au tendința de a se îndrepta în majoritatea lor spre Sindicatul Mine Energie Oltenia. Sper ca liderii noului sindicat, care vor fi aleși, să învețe din greșelile făcute de liderul sindical Marin Condescu și să nu le mai repete. E blasfemie faptul că oamenii lui Condescu au folosit numele lui Tudor Vladimirescu pentru sindicatul lor”, a declarat Gabriel Bălăceanu.

Căldărușe: Peste 70 % din minerii de la Rovinari au ales SMEO

Și minerii de la Cariera Tismana II își  pun speranțe mari în noul sindicat condus de fostul prim-vicepreședinte al Federației Naționale Mine Energie, Ion Rușeț. „Oamenii se îndreaptă cu foarte mare încredere spre Sindicatul Mine Energie Oltenia. În zona Rovinariului, adeziunile merg spre SMEO în proporție de circa 70 %. Se va face acest sindicat majoritar”, crede sindicalistul Gabriel Căldăruşe.

Mitrescu: Bălăceanu și Căldărușe nu mai au credibilitate

Preşedintele Sindicatului Energia Rovinari (și inițiator al Sindicatului „Tudor Vladimirescu”), susține că oamenii din zona Carierelor Tismana I și II i-au trimis „la cizme” pe sindicaliștii Gabriel Bălăceanu şi Gabriel Căldăruşe. „Cei doi n-au pic de credibilitate în faţa angajaţilor, așa că nu au cum să-i convingă să treacă la Sindicatul Mine Energie Oltenia.Nu este adevărat că salariaţii merg spre SMEO. Din contră, în zonele Motru şi Jilţ, peste 40% dintre salariaţi s-au prins de diversiunea aruncată de administraţie cu acest nou sindicat Mine Energie. SMEO  nu are mai mult de 6600 de oameni, așa că nu are cum să fie reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Oltenia. S-au adunat cinci băieți  și au hotărât să-l pună pe Rușeț președinte la noul sindicat și au spus că reprezintă 10.000 de oameni, nu este deloc așa. Trebuia organizate alegeri uninominale, unde angajații să își aleagă liderii”, a declarat Constantin Mitrescu.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.