sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:47

SOACRA unei judecătoare din Târgu Jiu, cu DOSAR PENAL! Tranzacționarea unui teren, pe masa procurorului general!


15 persoane din comuna Fărcășești, o parte fiind chiar angajați ai primăriei din localitate, s-au ales cu un dosar penal, în care sunt cercetați sub acuzația de constituire de grup infracțional în vederea obținerii unor foloase necuvenite. Dosarul are la bază plângerea unui cetățean care a revendicat un teren în localitate, după ce proprietatea sa a fost încredințată ilegal unor persoane care nu aveau dreptul să dobândească suprafața de 92 de hectare. Reclamantul susține în plângere că proprietatea sa a fost folosită drept monedă de schimb pentru o tranzacție plătită gras cu o unitate minieră, cel care a parafat actele fiind chiar fostul primar de Fărcășești, Constantin Pârvulescu, condamnat pentru mită la 7 ani de închisoare cu executare. Printre cei reclamați la Parchetul General se află și soacra unei judecătoare de la Judecătoria Târgu-Jiu.

 

Pe data de 21 septembrie 2016, Dumitru G.Gârjoabă în vârstă de 63 de ani, născut în Fărcășești dar stabilit acum în Petroșani, le-a făcut o plângere penală membrilor Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei sale de baștină, persoane care în 2008 ar fi încredințat un teren de 92 de hectare din localitate, moștenit de el, unor localnici(moștenitori) care nu au deținut niciodată proprietatea în cauză. Cetățeanul le-a făcut aceeași plângere și celor care au intrat, ilegal, în posesia terenul, este vorba despre Tănăsoiu Gh. Constantin, Tănăsoiu I. Constantin Adrian, Stoian Gh. Elena, Pupăzan I. G-Gheorghe, Tănăsoiu I. Ion, Dungaciu I.Camelia dar și lui Silvia Floroiu, lui Nicolae Meiuș și lui Gavrilă Marian, ultimul fiind specialist în măsurători topografice. Cei în cauză sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional pentru obținerea de foloase necuvenite, deoarece, spune reclamantul, toți ar fi executat lucrări care au dus la retrocedări ilegale făcute în dauna unor persoane care, cu ajutorul Carierei Roșia din cadrul SNLO l-ar fi deposedat pe acesta de terenul achiziționat de Gârjoabă C.Trifon în 1916.

Cu hotărârea definitivă la purtător dar tot fără teren

Cetățeanul de altfel a câștigat în instanță definitiv, în februarie 2017, la Tribunalul Gorj reconstituirea dreptului de proprietate pe terenul moștenit de la Gârjoabă C.Trifon, în suprafață de 92 de hectare de teren, situat la limită cu localitatea Negomir, dar nici până în prezent nu a fost pus în posesie. Autoritățile actuale din Fărcășești par că se codesc să îl pună în posesie pe cetățeanul stabilit în Petroșani, în cauză trăgându-se de timp deja de mai bine de o jumătate de an. Din acest motiv, omul s-a și adresat, săptămâna trecută, procurorului general al României, cu plângerea în cauză.
Dumitru G.Gârjoabă spune astfel că, în opinia sa, nu se vrea punerea în aplicare a hotărârii definitive deoarece terenul său ar fi făcut obiectul unei tranzacții bănoase cu una dintre unitățile miniere ale fostului SNLO, aproape 17 miliarde fiind dați de minerit proprietarilor fictivi, atât pentru terenul său ajuns astfel în patrimoniul CE Oltenia cât și a încă câtorva vecini.

SNLO (acum CEO) deține un teren pe care nu l-a folosit niciodată

De altfel, CE Oltenia a fost chemată în procesul respectiv pentru a arăta cum a intrat în posesia terenului din Fărcășești în martie 2008, prin fostul SNLO, mai puțin însă moștenitorii familiei Tănăsoiu, printre care se află, spune reclamantul, și soacra judecătoarei Mirela Stoian. S-a aflat doar, pe parcursul litigiului, că o subunitate minieră și-a revendicat o parte din teren dar și acei moștenitori, toți fiind puși în posesie cu 9 ani în urmă, prin voința fostului primar de Fărcășești, Constantin Pârvulescu. Instanța a arătat acum că procedura a fost una total greșită, dar nimeni nu va mai da niciun ban înapoi, asta în timp ce proprietarul de drept este tot fără titlu de proprietate, deși măcar își muncește terenul moștenit.
,,Vreau să-mi redobândesc și în acte terenul care s-a dat ilegal, în 2008, familiei Tănăsoiu. Vreau terenul pe același amplasament dacă se poate, are de altfel granițe naturale, nu este împrejmuit de mine, nu este muncit de alții, ori, în caz contrar, cer să fiu despăgubit. Nu am făcut plângere și împotriva conducerii actuale a primăriei din Fărcășești pentru că nu respectă hotărârea judecătorească deoarece vecinii mei au făcut asta și au primit neînceperea urmăririi penale. Am pornit, în schimb, un dosar penal pentru cei pe care îi consider vinovați pentru că terenul meu a ajuns monedă de schimb pentru ca persoane cu influență să obțină niște bani de la o unitate minieră. Acuzele mele, legate de constituire de grup infracțional și de primire de foloase necuvenit, sper să fie dovedite de anchetatori iar cei vinovați să fie trași la răspundere”, spune, acum, Dumitru Gârjoabă.
Omul explică faptul că i s-au adus prejudicii materiale și morale, motiv pentru care solicită trimiterea în judecată a celor indicați, pe care el îi consideră vinovați, asta deoarece persoanele pe care le-au moștenit nu au avut niciodată o astfel de suprafață de teren în Fărcășești, în timp ce membrii Comisiei Locale de Fond Funciar ar fi pus umărul la comiterea fărădelegilor.
Cu siguranță însă, dosarul în cauză în care se fac acuzații grave va fi trimis spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Este de remarcat faptul că fapte similare au mai fost sesizate în timpul mandatelor primarului Pârvulescu, edilul fiind acuzat de abuz în serviciu, dar și în timpul reținerii și condamnării sale pentru luare de mită.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

6 comentarii

 1. Domnu Garjoaba,eu le-am facut plangere penala acestui grup infrctional si dupa ce am probat cu acte ca si-au insusit terenul familiei mele li s-a dat inceperea urmaririi penale si dupa 2 ani de taraganat vine un domnn procuror de la Motru ,preia cazul si le da NUP!Niste infractori toti!Bafta multa !Astia sunt niste `vanator`i e terenuri bune de vandut la CEO!Niste` gunoaie`!

 2. Bai Vulpe si tu bai Garjoaba, bai gunoaie sunteti voi ma…amandoi vreti acelasi teren ? pai hotarati-va al cui a fost al lui Garjoaba sau al lui Vulpe ? Cetateni la care se face referire in articol detin acte pt acel teren, voi ? Voi nu puteti decat sa-i pupati in dos si pe ei si pe vecini lor, daca vreti pamant veniti sa va dau 2 roabe sa va pun pe bot!
  Semnat cetatean din Farcasesti care nu cunoaste aceste doua javre mai sus mentionate!

  • Dumitru Garjoaba

   Domnule Ilie
   Parintii mei au fost oameni modesti dar cu respect pentru cei din jur,m-au educat,trimis la scoala iar la randul meu le duc mai departe respectul fata de semenii mei,fapt neobservat la DTA. Pacat!

 3. Are dreptate Ilie, acesti cetateni au avut bunicii chiaburi, iar acest jurnalist nesimtit nici macar nu se informeaza si scrie la comanda platit de catre acest Garjoaba pe care nu il cunoaste nimeni!

  • Dumitru Garjoaba

   0,92 Ha. Daca aceasta suprafata te face chiabur,din toata saracia mea sau ma imprumut la banca,cumpar o suprafata de teren si v-o ofer GRATIS sa va simtiti CHIABUR.Nu trebuie sa ma cunosti D-ta,trebuie sa respect legile si Constitutia Romaniei. Restul e…

 4. Dumitru Garjoaba

  Domnilor,Garjoaba C Trifon a cumparat 0,9200 mp(0,92 Ha) nu 92 hectare cum din graba sa scris mai sus si rog sa se faca rectificarea. Vecinii mei sunt: Most.DORU GHEORGHE II care a cumparat terenul de la Fam.VULPE D DUMITRU in 25 martie 1953,Def.TOPORASTE VICTOR,Def.N D NEGOMIREANU si granita dintre Negomir si Farcasesti.Am muncit aceasta parcela si nu am vazut pe Tanasoiu I Gheorghe sau pe cineva din neamul lui sa munceasca pe parcelele vecinilor,pe a noastra nu aveau cum,era imprejmuita cu gard pe alocuri viu-salcamii sumt si acum -se vede clar mejdina din stanga si dreapta dupa 101 ani de la cumparare.Va rog nu ma injurati la telefon,nu raspund la numar privat.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.